Dünya, Türkiye’deki ilaç krizini konuşuyor

Dünya, Türkiye’deki ilaç krizini konuşuyor
Fransız haber ajansı AFP, Türkiye'de döviz kurunun yükselmesiyle patlak veren ilaç krizini yazdı.

Fransız haber ajansı AFP, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili kapsamlı bir haber yayınladı. Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte binlerce Türk vatandaşının eczanelerde “ortadan kaybolan ithal ilaçları” bulmak için bir yarışa girdiğini yazan ajans, özellikle nadir görülen hastalıklardan muzdarip olan Türklerin eczaneleri arşınladığı ve ithal ilaçları bulmaya çalıştığını aktardı.

AFP’de yer alan haberde, “Diyabetten, kansere, gripten, kalp rahatsızlıklarına birçok alanda ithal ilaçların Türkiye’deki 27 bin eczanede bulunmasını neredeyse imkansız hale getirdi” denildi.

AFP’ye konuşanlar ise çocuklar için geliştirilen şurupların tedarikinde sorun yaşandığını öne sürerken, ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi hastalıklar için de ilaç sıkıntısının büyük olduğunu aktardı. Ajansa konuşan bir eczacı ise, “Diyabet, hipertansiyon, astım gibi hastalıklar için ilaç bulamamaya başlıyoruz. Bu bir ilaç krizine dönüşebilir. Yerine yenisini alamadığımız için şu an elimizdeki ilaçlar bütün stokumuz” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler