Dünyaca ünlü teknoloji şirketine siber saldırı

Dünyaca ünlü teknoloji şirketine siber saldırı
Tüm dünyada faaliyet gösteren teknoloji şirketi Panasonic siber saldırıya uğradığını ve veri ihlali yaşadığını açıkladı.

Tüm dünyada faaliyetlerini sürdüren Panasonic, son dönemde ortaya atılan iddiaların doğru olduğunu ve siber saldırıya uğradıklarını resmen açıkladı.

Shiftdelete’de yer alan habere göre, Panasonic, 26 Kasım tarihinde yaptığı basın açıklamasında, 11 Kasım’da sunucularına izinsiz erişim sağlandığını ve bunun sonucunda bazı verilerin ele geçirildiğini duyurdu. Şirket sözcüsü Dannea DeLisser, ihlalin ilk olarak 22 Haziran’da başladığını ve 3 Kasım’a kadar devam ettiğini ifade ederken, yetkisiz erişimin de ilk olarak 11 Kasım’da tespit edildiğini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler de kullanıldı:

“Yetkisiz erişimi tespit ettikten sonra, olayı derhal ilgili makamlara bildirdik ve ağa dışarıdan erişimi engellemeye yönelik adımlar da dahil olmak üzere çeşitli güvenlik önlemleri uyguladık.”

Panasonic, yetkili makamların soruşturmasına ek olarak veri ihlalini araştırmak ve hangi verilerin ele geçirildiğini belirleyebilmek için uzman bir güvenlik kuruluşu ile çalıştığını ve bu olay nedeniyle müşterilerinden özür dilediğini ifade etti.