En yaşlı tenisçi Federer ile karşılaşmak istiyor

En yaşlı tenisçi Federer ile karşılaşmak istiyor
Dünyanın en yaşlı tenisçisi olarak Guinness Dünya Rekoru sahibi olan 97 yaşındaki Ukraynalı Stanislavskyi'nin en büyük dileği şampiyon tenisçi Roger Federer ile karşılaşma yapmak.

En yaşlı tenisçi Federer ile karşılaşmak istiyor

Amatör tenis oyuncusu Ukraynalı 97 yaşındaki Leonid Stanislavskyi kendi yaş grubundan olan oyuncuları kendine rakip bulmuyor. Hız konusunda gerileme yaşayan tenisçi, yaşlılar için dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmasını ve genç rakipleri geride bırakmasına engel olamadı.


Rekor sahibi olan Stanislavskyi, 67 yıldır tenis oynuyor. Yaklaşık 70 yıldır haftada üç kez antrenman yapıyor. 97 yaşındaki tenisçi Reuters’e verdiği demeçte, “Bu zarif bir spor türü. İyi bir fiziksel egzersiz. Güzel bir oyun. Ve tenisle ilgili bir şey daha var; kaç yaşında olursanız olun oynayabilirsiniz” cümlelerini kullandı.

GUINNESS DÜNYA REKORUNUN SAHİBİ

Dünyanın en yaşlı tenisçisi olarak Guinness Dünya Rekoru sahibi olan Stanislavskyi, Ekim ayında İspanya’nın Mallorca kentinde düzenlenecek 2021 Süper Yaşlılar Dünya Şampiyonası öncesinde sıkı bir şekilde antrenman yapıyor.

Uluslararası Tenis Federasyonu, 2021 turnuvasında ilk kez 90 yaş ve üstü bir yaş grubunu tanıttı. Stanislavskyi, “95 yaşındayken, şimdikinden çok daha iyi hissettim. 97 yaşında yürümek bile zor. 70 yaşın altındaki insanlar ‘Şükürler olsun ki bir yıl daha yaşadım’ diyor. 70-90 yaş arası insanlar ‘Şükürler olsun ki bir ay daha yaşadım’ diyor. Her günü sayıyorum ve ‘Tanrıya şükür başka bir gün daha yaşadım’ diyorum” şeklinde konuştu.

100 YAŞINI GÖRMEK İSTİYOR

Stanislavskyi, yaklaşık bir asırdır yaşamanın sırrının, iyi genlerin ve düzenli sporun bir karışımı olduğunu düşünüyor. Her sabah jimnastik ve bir dizi şınavla güne başladığını söyleyen Stanislavskyi tenisin yanı sıra yüzme ve bir kayak tutkunu. Stanislavskyi aynı zamanda bu yaşına rağmen paraşütle atlama hayalleri kuruyor.

EN BÜYÜK İDEALİ FEDERER İLE KARŞILAŞMAK

97 yaşındaki Leonid Stanislavskyi nihai hedefinin 100 yaşına kadar yaşamak ve Roger Federer ile rekabet etmek olduğunu söylüyor. 

 

İlgili Haberler