Dünyanın konuştuğu monolit Datça Belediyesi'nde bakın nasıl ortaya çıktı.

Dünyanın konuştuğu monolit Datça Belediyesi'nde bakın nasıl ortaya çıktı.
İlk olarak ABD’de daha sonra Romanya ve Almanya’da görülen gizemli monolit için Datça Belediyesi’nden çarpıcı bir paylaşım geldi. Belediyenin hesabından “Eksik kalamazdık” denilerek söz konusu monolit tiye alındı.

Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Datça Belediyesi yeni bir paylaşımla gündeme geldi.

Önce ABD’de bir çölde daha sonra ise Romanya, İspanya, Belçika ve Almanya’da ortaya çıkan ve dünyanın gündemine oturan gri monoliti tiye alan Datça Belediyesi, çatılarda kullanılan demir sac fotoğrafı paylaştı. Paylaşıma "Eksik kalamazdık" notu düşüldü.

Kasım ortalarında Utah'taki bir çölün ücra köşesinde bulunan ve sonrasında hızla kaldırılan ilk monolitin ardından bu parlak yapılar insanların merakını cezbetti.

Monolitlerin nereden geldiğine dair internette birçok teori yer alırken, bazıları yapının yeni dalga bir sanatçının ürünü olduğunu düşünüyor.

O zamandan beri Kaliforniya ve Romanya'daki tepelerde ve Wight Adası'ndaki bir sahilde ortaya çıkan replikalar sosyal medyada büyük ilgi ve spekülasyona neden oldu.

Belçika'nın Dendermonde kenti yakınlarındaki Baasrode kasabasındaki tarlaya bir metalik yapı dikildi.

Başka monolitlerin de yakın zamanda İspanya'da yer alan Ayllon köyündeki bir kilise kalıntısıyla ufak Alman kasabası Sulzbach'ta görüldüğü belirtildi.

Tasarım kaliteleri farklılık göstermekle beraber hepsi, 1968 yapımı 2001: Uzay Yolu Macerası filminin tekrar eden sembolü uzaylı monolitle karşılaştırılıyor.