Kara Kartal Rize engelini aşamadı

Kara Kartal Rize engelini aşamadı
Kara Kartal Rize engelini aşamadı

Beşiktaş, cezası nedeniyle Olimpiyat Stadı’nda kadınlar ve çocukların izlediği karşılaşmada Çaykur Rizespor engeline takıl

Beşiktaş, cezası nedeniyle Olimpiyat Stadı’nda kadınlar ve çocukların izlediği karşılaşmada Çaykur Rizespor engeline takıldı. Her iki takımın çabası da gol getirmezken, Almeida mutlak fırsatları harcadı. Koray’ın ilk yarıda yerde kaldığı tartışmalı pozisyonda hakem  “devam”  dedi.

 

Suç ve ceza... Beşiktaş taraftarı Galatasaray maçında 90+3’te kantarın topuzunu kaçırdı, sahaya atladı, takımını yaktı, cezasını aldı! Siyah-beyaz en kritik 4 maçında tribün desteğinin önemli bölümünden yoksun... Arka arkaya kötü sonuçlar gelirse belki de bir anda zirvede yoksun! Keskin sirke küpüne zarar! Öfkeli taraftar takımını yakar! Atatürk Olimpiyat Stadı’nda dün kadınlar ve çocuklar matinesi var... Şarkılar, türküler, tezahüratlar... Az sayıdaki dişi Kartal haykırıyordu: “Bütün kızlar toplandık; şampiyonluk için fal açtık!” Ve çocuklar... Gözbebeğimiz çocuklar! Hiç sormazlar mı yanlarındaki annelerine, ablalarına, teyzelerine: “Babam nerde?” Yanıt en acı: “Ceza aldı.” Başkan Fikret Orman’ın dediği gibi: “İşlenmesin spor sahalarında artık suç, Kartalım hep zirvelerde uç!” Beşiktaş’ın rakibi Çaykur Rize; başlı başına bir tehlike... Karadeniz’de fırtına eksik olmaz. Dalgaları azgın ve coşkundur... Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’ı çok iyi tanıması ise siyah-beyazlılar için karşılaşma öncesi bir başka sorundur! Ve müsabaka başladı... 14’te Gökhan Töre, vurdu; kaleci Serkan Kırıntılı mutlak bir gol tehlikesini savuşturdu. 21’de Rize atağında Koray yerde kaldı, yeşil-mavililerin penaltı beklediği pozisyonda hakem Yunus Yıldırım “devam” kararı verdi.  34’te Fernandes, Olcay’ı gördü, Olcay rakibinden sıyrıldı, vuruşunu yaptı, top yandan autu boyladı. 37’de Olcay Şahan, Almeida’ya topu “al da at” dercesine bıraktı, Portekizli meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı, az sayıda bayan taraftar çığlığı bastı: “Ayyy bu da kaçar mı?” 51’de Veli Kavlak vurdu, Serkan Kırıntılı topu son anda tokatladı. 61’de Almeida, kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı, geç kalınca file bekçisi topu uzaklaştırdı. 72’de  Sylvestre vurdu, Tolga Zengin mükemmel uzanıp topu kornere tokatladı. 90 dakika başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı, Kartal şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan bıraktı.

 

Beşiktaş’ta Sivok şoku!

* Beşiktaş’ta maç öncesi ısınma antrenmanında sakatlanan Tomas Sivok yerine ilk 11’e Ersan Gülüm alındı.
* Siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların izleyebildiği maçta, Atatürk Olimpiyat Stadı büyük ölçüde boş kaldı. Tribünlerde 20’si Çaykur Rizeli 3 bin civarında taraftar yer aldı.
* Hastalıkları nedeniyle Eskişehirspor maçında forma giyemeyen Almeida ve Motta, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı
* Beşiktaş Kulübü, siyah-beyazlı taraftarların organize ettiği “cezafest” organizasyonuyla bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.
* Teknik direktör Slaven Bilic’in Galatasaray maçı nedeniyle aldığı 3 maçlık ceza dünkü Çaykur Rizespor karşılaşması ile birlikte tamamlandı.
* Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle 4 maç ceza alan Beşiktaş’ta 3 maç daha sadece kadın ve çocukların önünde oynanacak.
* Beşiktaş’ın taraftar grubu “Çarşı” nın, Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle futbol takımına verilen 4 maç seyircisiz oynama cezasının ardından kulübe destek sağlamak için düzenlediği “Cezafest” Küçükçiftlik Park’ta yapıldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maçı tribünde izleyemeyen taraftarlar, düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

 

Toraman ve Sezer’e af yok

Beşiktaş’ta geçtiğimiz günlerde İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk arasında yaşanan kavganın faturası belli oldu. Siyah-beyazlı yönetim, dünkü toplantısında kavga ederek kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk’ün durumunu masaya yatırdı. Yönetici Ahmet Kavalcı, “Bundan sonraki süreçte çalışmalarına A2 antrenman sahasında devam edecekler. Para cezası da uygulayacağız” dedi.