Düşen helikopterlerin Komutanlığı taşınıyor

Düşen helikopterlerin Komutanlığı taşınıyor
Sancaktepe'de düşen helikopterlerin havalandığı 4 askerimizi de şehit verdiğimiz 4. Hava Alay Komutanlığının taşınması için çalışma başlatıldı.

İstanbul’da 4 askerin hayatını kaybettiği helikopterin düşen helikopterin ise motor testi sırasında kaza kırıma uğradığı açıklandı.

Askeri kaynaklar, helikopterlerin periyodik bakımının yapıldığını duyurdu.

Bu arada bölgede yoğun olarak uçuşların gerçekleştirildiği 4. Hava Alay Komutanlığı’nın da Trakya’ya taşınacağı açıklandı.

4 ASKERİMİZİ ŞEHİT VERMİŞTİK!

İstanbul Sancaktepe’den 4 şehit haberi bir kere daha yüreklerimizi dağlamıştı. 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, dün saat 18:17'de Samandıra’dan havalandı. Askerî helikopter saat 18:51'de bilinmeyen bir sebeple Çekmeköy’de Kirazlıdere Mahallesine düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, önce 4 askerimizin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı. Ancak acı haber dakikalar sonra geldi. Yerlikaya, “Az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun” dedi. Üzücü kaza sonucu helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu bildirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı. 

İlgili Haberler