Ebru Baki'yi savunan 2 kişi işinden oldu. İşinden kovulanlar çoktan unutuldu

Ebru Baki'yi savunan 2 kişi işinden oldu. İşinden kovulanlar çoktan unutuldu

MHP''nin Ebru Baki''yi hedef almasına tepki gösteren ve "Özür dileyin" çağrısında bulunan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir kovulmuş, ardından da kanalın genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz istifa etmişti.

MHP ile yaşanan gerilimin ardından uğruna 2 kişinin işinden olduğu Habertürk TV Ekonomi Müdürü ve “Para Gündem” programının sunucusu Ebru Baki’nin bu sabah da ekranda ANDY-AR Araştırma Şirketi''nin Başkanı Faruk Acar ve Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur ile program yaptı.

Uğruna kovulan arkadaşlarına destek bile vermeyip, programına devam eden Ebru Baki, taraflı tarafsız herkesi şok etmeye devam ediyor. Baki''nin Habertürk binasında hangi duygularla dolaşıp, mesai arkadaşlarının yüzüne nasıl baktığını merak ediyor.

Deveye sormuşlar "Neren eğri" diye o da "Nerem doğru ki" cevabını vermiş. Ebru Baki selamlaştığı kişilerin nasılsın sorusuna "Çok yoğunum. Program beni yordu" diyerek kaçamak cevaplar veriyormuş. Yalakalarının da "Çok iyidi yayın" sözlerine "Çok teşekkür ederim canım" yanıtını vermesi "Hayat devam ediyor" şeklinde yorumlanıyormuş.

Ebru Baki çalışmasının karşılığında aybaşı maaşını alıp cebine koyacak. Ya onun yüzünden maaşını alamayacak arkadaşlarının durumu ne olacak? 
Ebru Baki''nin sergilediği durum "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı. Ama unutulmaması gereken bir durum var. Baki''nin bu durumu her fırsatta ortaya çıkıp, yüzünde tokat gibi patlayacaktır.

Bu mesleğe yıllarını verenler çok iyi bilirler bir yere başlanırsa ekip halinde başlanır, iş bırakılacaksa ekip halinde iş bırakılırdı. Bu hem birbirine olan bağımlılığı hem de yeni gelecek yöneticinin önünü açıp, istediği kişilerle yola devam etmesi açısından etik davranış olarak kabul edilirdi.

Şimdiki nesilde ise maalesef böyle bir davranış söz konusu bile değil. Bir çoğu belki de Ebru ablalarının davranışını destekliyordur. Kim bilir? 
Eray Erollu
Medyanın Sicil Amiri 

Yazarın Diğer Yazıları