Efsane Cuma'nın en çok satılan ürünü Meclis gündeminde

Efsane Cuma'nın en çok satılan ürünü Meclis gündeminde
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Efsane Cuma indirimlerinde en çok satılan ürün olan bebek bezini Meclis gündemine taşıdı. Artan fiyatlar nedeniyle ailelerin almakta zorlandığı bebek bezi, geçtiğimiz hafta en çok satılan ürün olmuştu.

Efsane Cuma indirimlerine damga vuran ürün bebek bezi oldu. Fiyatların artmasıyla ailelerin almakta zorlandığı bebek ürünleri arasında en çok ihtiyaç duyulan bebek bezi, indirimler kapsamından en çok satılan ürün oldu.

Çocuklu ailelerinin en önemli masraf kalemleri arasında yer alan bebek bezlerinin lüks tüketim ürünleri arasından çıkarılarak, ucuza temin edilmesini sağlamak için İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk harekete geçti.

Bebek bezlerine uygulanan yüzde 18 KDV oranının, yüzde 1’e düşürülmesi için Meclis Başkanlığı’na Yasa Teklifi veren Yasin Öztürk, her yıl 1 milyon 300 bin bebek doğumunun gerçekleştiği Türkiye’de 0-3 yaş arası çocuk sayısının ise 5 milyonu bulduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde temel bir çok ihtiyaç maddesinin fiyatının zamlandığı, işsizliğin ve borçlanmanın arttığı bir dönemde, özellikle bebekli ailelerin zorunlu tüketim kalemi olan bebek bezlerinin KDV oranının düşürülerek bütçelerinin yükünün azaltılması gereklilik arz etmektedir” dedi.

CUMHURBAŞKANININ ÜÇ ÇOCUK TAVSİYESİNİ HATIRLATTI

Türkiye’de bebek ekonomisinin yıllık cirosunun 8 milyar TL’ye ulaştığını belirten Öztürk, yeni doğmuş bir bebeğin aylık masrafının ise en az ortalama 400 TL civarında olduğunu kaydederek, bu durumun dar gelirli aileleri son derece zor durumda bıraktığını vurguladı.

İYİ Partili vekil, bu şartlar altında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, “ En az üç çocuk yapın” tavsiyesinin ekonomik nedenlerle aileler tarafından yerine getirilmesinin imkansız olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 'en az 3 çocuk yapın' tavsiyesine rağmen, bebek ve çocuk ürünlerinde yüzde 18 oranında KDV’nin uygulanıyor olması, ülkemizde asgari ücretten maaş alan bir çalışanın, Cumhurbaşkanının tavsiyesine uymak bir yana 1 çocuğu bile bakamayacağını ortaya koymaktadır. Kaldı ki bebeklere yönelik tek masraf kalemi bebek bezi ile sınırlı kalmamakta, maması, giysisi ve diğer temel ihtiyaçları da aile bütçesine yansımaktadır.“