Efsane gazeteci andımızın okunması için bakın ne yaptı. Helal olsun Uğur Dündar'a

Efsane gazeteci andımızın okunması için bakın ne yaptı. Helal olsun Uğur Dündar'a
Andımızın kaldırılmasına tepki gösteren isimlerden biri de usta gazeteci Uğur Dündar oldu. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada herkesi hafta başında andımızı okumaya davet etti.

Efsane gazeteci andımızın okunması için bakın ne yaptı. Helal olsun Uğur Dündar'a

Danıştay 8. Dairesi’nin 2018 yılında “Andımız kaldırılamaz” kararı hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Millî Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyize götürdü. Temyiz başvurusunun ardından dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu''nun önüne geldi.

Kurul da Andımız ile ilgili nihai kararı verdi. Buna göre Kurul, MEB''in itirazını oyçokluğuyla kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi''nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırmış oldu.

Bu karar uyarınca okullarda Andımızın okullarda okunmaması uygulamasına devam edilecek.

BİR TEPKİ DE UĞUR DÜNDAR’DAN

Andımızın kaldırılması kararına yönelik bir tepki de usta gazeteci Uğur Dündar’dan geldi. Dündar, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gelin hafta başında hep birlikte söyleyelim: "Türk''üm, doğruyum, çalışkanım. Yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun..." dedi.

“ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BİRLEŞTİRİR”

Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımda ise, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes Türk''tür. Andımızda etnik bir ayrımcılık olmadığı gibi, tam tersine, Atatürk milliyetçiliği birleştiricidir” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler