ABD, polis cinayeti ve katliamla sarsıldı

ABD, polis cinayeti ve katliamla sarsıldı
ABD’de şok üstüne şok: Bir polisin 19 yaşındaki silahsız siyahi futbolcuyu vurması ülkeyi ayağa kaldırırken, Houston’da da 5’i çocuk 8 kişinin bir evde katledildiği haberi geldi

ABD’nin Teksas eyaletinde siyahilere yönelik polis şiddeti vakalarına bir yenisi daha eklendi. Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde 19 yaşındaki silahsız siyahi genç Christian Taylor, polis memuru Brad Miller tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olay, hırsızlık ihbarı üzerine polisin bir otomobil galerisine gitmesinin ardından yaşandı. Arlington Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencisi ve Amerikan futbolu yıldızı Taylor’un otomobiliyle galerinin camlarını kırarak içeri girdiğini ve polis kurşunuyla öldüğünü söyledi.

Şüpheli teslim oldu, katliam ortaya çıktı

Bu olayın şoku henüz atlatılmamışken, bu kez Houston’dan bir katliam haberi geldi. Houston kentindeki bir evde 5’i çocuk, sekiz kişiyi öldürdüğü tahmin edilen bir şüpheli polise teslim oldu. ABD basınında yer alan haberlere göre, polis, silahlı bir kişinin etrafa ateş açtığı ihbarı üzerine olay yerine gitti. Şüphelinin teslim olmasının ardından eve giren polis, kurbanların cansız bedenleriyle karşılaştı. Kimliği açıklanmayan şüpheliyle kurbanlar arasındaki bağlantı henüz bilinmiyor. ABD, son zamanlarda, bu tür katliamlarla sık sık gündeme geliyor.