Beşiktaş'ı karıştıracak iddia

Beşiktaş'ı karıştıracak iddia

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Sayın Önder Karaveli, Beşiktaş Teknik Direktörü. Sizi hiç yakından görmedim. Tanışmadık, el sıkışmadık. Yolda karşılaşmadık, merhabalaşmadık.
Ama Beşiktaş''ın teknik direktörlüğüne getirilmenize en çok sevinenlerdendim.

Konuşmanız, temiz yüzünüz, beyefendi görünüşünüz, yaklaşımınız. "Tamam işte bu" demiştim, "Beşiktaş kendi hocasını yetiştirecek, abuk subuk yabancılar yerine yıllarca kendi hocasıyla devam edecek!"

Ama son maçlarda yaptıklarınızı anlayamadım hocam.

Bakıyorum; kadro olarak bir sıkıntı yok. Ligin belki de en iyi oyuncuları var elinde. Sakatlık, eksiklik de bulunmuyor. Peki bu kaybedilen puanlar da neyin nesi hocam? Zorlandığın maçlara bak; Malatya sonuncu, Rize düşmemeye oynuyor, Antalya 7 maçtır kazanamıyor. Kolay puan kayıpları hem maddi, hem de manevi yaralara yol açıyor.

Tam camia havaya girmiş, tribünler tıklım tıklım dolmuş; çıkardığın kadroya bak! Ligin ortası geçmiş; sistem değiştirmenin zamanı mı? 3''lü defans nereden çıktı hocam?

Hadi Rize maçında oynattın böyle; zorunluluktandı. Ama bu kez herkes hazır! Diyelim 3''lü oynadın, bu sistemi en iyi uygulayabilecek olan Welinton nerede?

Ayrıca... Genç oyuncu kazanacaksan tek tek kazan hocam. Rıdvan tamam artık ilk onbir oyuncusu. Ersin de öyle; şampiyon takımın kalecisi. Peki Can ve Emirhan birlikte ilk onbirde oynarken Ghezzal''ın, Larin''in, Josef''in kulübede olmasının mantığı ne?

Sakatlıkları varsa bakarsın maçtan önce ayağına; oynayabilecek durumdaysa oynayabildiği kadar kalır sahada. Olmazsa alırsın kenara. Sonradan oyuna almak daha riskli ya! Olmazsa artık alamazsın da.

Maçtan sonra konuşmanızı dinledim; Örneğin Larin için kıtalararası yolculuk yaptığı için oynatmadığını söylüyorsun. Kıtaları gemiyle mi geçti hocam bu adam? Bindi uçağa geldi. Mesela Kanada Milli Takımı''nda onunla birlikte oynayan Jonathan David. Kıtalar arası yolculuk yaptı, geldi Fransa''ya Lille formasını giyip dün sahada top oynadı! Eee, neydi farkları?

Başarının değil de başarısızlığın en büyük sebebi herkesi memnun etmeye çalışmaktır hocam. "Bu maç sen oynadı, sonraki maçta sen oynarsın, aman kalbiniz kırılmasın" diye davranırsan profesyonellik olmaz bu!

Batshuayi neden gol atamıyor hocam? Çünkü Batshuayi''nin yeterince pozisyona girmesini sağlayamıyorsunuz da ondan. Tek forvet oynatıyorsun, adam ceza alanında kendi başına, alıyor, dönüyor, vuruyor falan. Kendi pozisyonunu kendi yaratmaya çalışıyor. Elinden geleni de yapıyor. Yanına bir adam daha koymak yasak mı hocam? Çift santrfor oynamak suç mu? Hele de oyunun sıkıştığı son bölümlerde...

Sen ne yaptın; maç 0-0''ken seyirci homurdandı diye adamı oyundan aldın. Ve alarak seyircinin kucağına attın! Protesto ettirdin, moralini de yerle bir ettin. Ne yaptı, sağdan soldan müthiş paslar, asistler geldi de boş kaleye 5 gol mü kaçırdı?

İnsanlara malzeme verme hocam, neyse elindeki en iyi kadro çıkar onu oynat. Macera arama! Hayatının piyangosu vurmuş, Beşiktaş''ın başına geçmişsin. Tribün desteğin de var. O halde büyük ikramiyeyi kaçırma, bırak denemeleri falan. Hocaların hocası rahmetli Coşkun Özarı derdi ki; "İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır!"

Sen de iyi futbolcularla oyna, en formda olanları koy takıma. Yıldızlara bunu yapma. Kendin yanacaksın sonra!

Bak ne diyorlar sağda solda! İnsanların ağzı torba değil ki büzesin! "Camia, taraftar Şenol Güneş''e ikna olsun diye devam ediyorlar Önder hocayla. O böyle tuhaf sistemler deneyip, kadroyu bozunca bundan bir halt olmaz diyecekler, Şenol Güneş''i pat diye getirecekler!"

Yoksa neden açıklamıyorlar hala gelecek sezonun hocasını anlasana!
Sen ideal onbiri bozmasan, takım çatır çatır oynasa (Ki oynuyor ideal kadroyla olunca, gördük bunu) peş peşe kazansa, kim düşünebilir ki yerine bir başkasını getirmeyi! Taraftarı ikna edebilirler mi?

En iyi dileklerimle...
Başarılar dilerim hocam!

Yazarın Diğer Yazıları