Üniversite adayları dikkat!

Üniversite adayları dikkat!
Üniversite adayları dikkat!

Kayıt yaptırmak için, istenen belgelerle başvurmak zorundaki adaylar, sonuç belgesindeki tarihte işlem yaptırmazsa, hakkını yiti

Kayıt yaptırmak için, istenen belgelerle başvurmak zorundaki adaylar, sonuç belgesindeki tarihte işlem yaptırmazsa, hakkını yitirecek.

 

Üniversitelere kayıtlar, bugün başlıyor. Sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte işlem yaptırmayanlar, kayıt hakkını yitirecek.
Kayıt yaptıracakların, mezun olduğu yerden aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli belgesini vermesi gerekiyor. Aday, ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş, ama alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, buna ilişkin belgeyi götürmek durumunda. Kayıt yaptıracaklar ayrıca, 4,5x6 cm. boyutunda 12 fotoğraf, katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge, kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleriyle ilgili okullara başvurmak zorunda. Kayıt için şahsen başvurma zorunluluğu var. Postayla başvurular ve istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul görmeyecek. Belgelerin eksik olması halinde, işlem yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Kurum, adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanla kayıt halinde, yasal işleme yetkili olacak.

 


Kimler kayıt yaptıramayacak?
Adayların kaydını yaptırabilmesi, okulun aradığı tüm koşulları taşımasına bağlı. İnternet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması, bu kişiye ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermiyor. Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik, mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle kaydı yapılamayanların durumu, ÖSYM’ce değerlendirilecek.

 

Tüm koşullar yerine gelmeli
Adayların kaydını yaptırabilmesi, okulun aradığı tüm koşulları taşımasına bağlı. İnternet ortamında bir okulu kazandığının yazılmış olması, bu kişiye ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermiyor.