Remzi Özdemir FED'in kararı sonrası Dolar ve Euro'da ne olacağını açıkladı. Vatandaşın ne yapması gerektiğini söyledi. Piyasalarda ölü kedi sıçrayışı

Remzi Özdemir FED'in kararı sonrası Dolar ve Euro'da ne olacağını açıkladı. Vatandaşın ne yapması gerektiğini söyledi. Piyasalarda ölü kedi sıçrayışı
FED'in faiz kararını değerlendiren Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 28 yılın en sert faiz artışı sadece Amerika’yı değil Türkiye gibi ülkeleri de resesyona yani büyük bir durgunluğa sokacak." dedi

Dolar kurundaki gelişmeler ABD Merkez Bankası FED''in faiz kararı ile yatırımcıların odağına yerleşti. FED''in 28 yılın en sert faiz artışına gitmesini değerlendiren Yeniçağ ekonomi yazarı Remiz Özdemir, "FED dün akşamki kararı ile piyasalara öldürücü darbe vurmuş ve nefes kesilmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadelerini kullandı.

Remzi Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"Aylardır FED konuşuldu. FED ’in faiz artışının piyasaları olumsuz etkileyeceği. Türk lirasını vuracağını.

Nihayet o gün geldi ve FED dün akşam beklentilerin üzerinde 75 puanlık faiz artışı yaptı.

Peki ne oldu?

İnsanlar FED ‘in faiz kararından hemen sonra gözlerini Dolar/TL kuruna çevirdi.

Dolar''da bırakın yükselişi tam tersi bir ii kuruşluk düşüş vardı. Borsada sabah artı açmıştı.

İlk aşamada “beklenti bitti artık” diye düşünüle bilinir. Bu öyle değil.

Bunun tek nedeni yine piyasa tabiri ile ölü kedi sıçrayışıdır.

Ölen kedinin bir süre daha içgüdüsel olarak sırçamsı finans dünyasına gösterge olmuştur.

FED dün akşamki kararı ile piyasalara öldürücü darbe vurmuş ve nefes kesilmiştir.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 28 yılın en sert faiz artışı sadece Amerika’yı değil Türkiye gibi ülkeleri de resesyona yani büyük bir durgunluğa sokacak.

FED Başkanı Powell’in “Bu büyüklükteki adımların yaygın hale gelmesini beklemiyorum” ifadesi daha büyük oranda faiz artışları olmayacağı şeklinde algılanınca borsalar, tahviller değer kazandı; Dolar düştü.

Türkiye’de bundan nasiplenmeye çalışıyor ama nafile.

Türkiye için kötünün daha da kötüsü geliyor. Güvenli liman Amerika’da faizler yüzde 3,5 olacak sen halen kalkıp, “Faiz enflasyona neden oluyor” gibi saçma bir tezi savunacaksın. Türkiye artık bu kafayı değiştirse bile geç kalmıştır.

Dünyada 54 ülke faiz artışı yaparken, Türkiye tam tersini yapmıştır.

Bunun bedelini Türkiye birkaç ay içerisinde gerçekten ağır ödeyecek. Risk primi CDS 900’lere yaklaşması zaten her şeyi ortaya koyuyor.

Genelde filmlerde olur ya, adam uçuruma düşer son anda elbisesi bir ağaç dalına takılır ve ölümle kalım arasında gider gelir.

İşte Türkiye’de aynen böyle bir durumda.
arka kapı operasyonları ile düşen Dolar''a, zorla emeklilik fonlarına aldırılan borsalara bakmayın siz. Türkiye’yi bundan sonra bekleyen kötü günler tedarik sorununu da gündeme getirecek.

Türkiye Dolar kıtlığı nedeniyle petrol alacak parayı bulamayabilir. Sadece petrol değil, aynı zamanda ilaç, buğday ve doğal gaz gibi…

AKP Türkiye’yi hep 70’li yıllardaki kuyruklarla korkuttu.

Allah’ın sopası yok derler ya, işte öyle oluyor. Büyük söylediği şeyler önüne gelmeye başladı.

Dolar''a daha fazla baskı yapamayacak!

Faizi istediği kadar düşük tutmaya çalışsın başaramayacak. Yılbaşına kadar o kadar sıkıntılı günler bizi bekliyor ki, herkes bireysel tedbirini alsın.

Nedir bu bireysel tedbir?

Harcamayacaksın!

Her kuruşunu biriktirip, o kötü günlere saklayacaksın.

Çünkü kara kış FED ‘in bu kararıyla birlikte kapımıza dayandı."

İlgili Haberler