Ekonomist Uğur Gürses'ten Bakan Nebati'ye sert açıklama

Ekonomist Uğur Gürses'ten Bakan Nebati'ye sert açıklama
Ünlü Ekonomist Uğur Gürses Bakan Nebati’nin “Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur” sözleriyle ilgili sert açıklamada bulundu.

Ekonomist Uğur Gürses sosyal medya hesabından Bakan Nureddin Nebati’nin enflasyonla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

İktidarın faiz indirimi politikasıyla artan enflasyonu ‘Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu’ diye açıklayan Bakan Nebati’ye, Ekonomist Gürses ekonomi dersi verdi. 

Gürses, ‘Enflasyon yolda seyir halinde karşılaşılan bir kaza değil, faiz düşürerek enflasyon düşürmeye kalkışanların ''karşılaştığı'' bir sorundur’ dedi.

Gürses’in paylaşımı şu şekilde;

Bakan Nebati "Şu an için Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur" demiş. Enflasyon yolda seyir halinde karşılaşılan bir kaza değil, bizatihi ekonomi politikasının bir sonucudur. Bir de, faiz düşürerek enflasyon düşürmeye kalkışanların ''karşılaştığı''

BAKAN NUREDDİN NEBATİ NE DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Nebati, “Şu an için Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur. Dolayısıyla yüksek enflasyonun farkında ve bilincinde olup enflasyonu kontrol altına almak için birçok çalışma yapmakta ve tamamlandıkça bunları kamuoyu ile paylaşmaktayız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler