Flaş... Flaş... Bakan Nebati hakkında suç duyurusu

Flaş... Flaş... Bakan Nebati hakkında suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Fransa’da yabancı yatırımcılara yönelik, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 16 Mart’ta Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısında, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. En sevdiğim konuda şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde hızlı bir adım atıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

HKP avukatları, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin açıklamalarının ardından “Nüfuz Ticareti”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçlarını işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur, şu ifadelere yer verdi:

“Din Maskesi Takınan”, AKP’giller; kendilerini 2008’deki kapatma davasında kurtarıveren Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç’ın dediği gibi “Ahlâkı da Adaleti de bitirdiler.” Toplumu tüm kurum ve insanlarıyla birlikte çürüttüler. Ahlâkı da, hukuku da, vicdanları da yıkıp geçtiler. Hiçbir değer bırakmadıkları ve hiçbir değerleri kalmadığı için pervasızlar. Artık Yiv Sıyırmış durumdalar. AKP’giller’in Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Fransa’da Yabancı Parababalarına söylediği sözler; AKP’giller’in hukuktan, kanundan, adaletten, hakkaniyetten, ahlaktan, onurdan, ulusal gururdan, milli menfaatlerden, kurumlara saygıdan, yerli ekonominin korunmasından ne anladıklarını çok iyi ortaya koymakta.''''

İlgili Haberler