Ekrem İmamoğlu "İktidar olmaya mı hazırlanıyorsunuz?" sorusunu böyle yanıtladı

Ekrem İmamoğlu "İktidar olmaya mı hazırlanıyorsunuz?" sorusunu böyle yanıtladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Alman gazetesi Die Welt'e verdiği röportajda Cumhurbaşkanı olmaya hazırlanıp, hazırlanmadığı soruldu.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'e röportaj veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İktidar olmaya mı hazırlanıyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı.İmamoğlu cevap olarak böyle bir hazırlığı olmadığını, amacının İstanbul ve onun halkına hizmet etmek olduğunu belirtti.

İmamoğlu, "Vatandaşlarımız eğer ihtiyaçlarına karşılık vermezlerse yöneticileri değiştirebileceklerini gösterdi. Vatandaşlarımız tam saydamlık ve seslerinin duyulmasını istiyor. Demokrasi, Türk halkının genlerinde var." derken, Alman gazetesi Die Welt söz konusu ifadeler üzerine, "Bu yakın zamanda Cumhurbaşkanı’nın değişebileceği anlamına mı geliyor? Şimdiden Berlin ziyaretinizde Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile görüştünüz. Biraz iktidar olmaya hazırlanıyorsunuz gibi duruyor…" sorusunu yöneltti.

İmamoğlu ise verdiği yanıtta, "Bu görüşmeler Cumhurbaşkanlığına hazırlanıyorum anlamına gelmez. Ben sadece bizim belediyeciliğimize güvenini koyan İstanbullulara hizmet etmeye çalışıyorum. Eğer biz beklentilerini karşılamazsak, biz de değiştiriliriz. Bu yüzden uluslararası ilişkiler, uluslararası iş birlikleri kurmaya çalışıyor ve İstanbul ile onun vatandaşları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.