Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı

Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklamasıyla ilgili “Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz" dedi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı

DHA’da yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İzmit Belediyesi, KİPTAŞ eliyle “Afet Odaklı Sosyal Konut” üretmek için harekete geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin gerçekleştirileceği Arızlı Mahallesi'nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile bir araya geldi.

İmamoğlu, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, “Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul'un sonu gelmesin diye, İstanbul'un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.