Eksik demokrasi ülkesi Arjantin’de bile aşı torpili yapan sağlık bakanı istifa etti

Eksik demokrasi ülkesi Arjantin’de bile aşı torpili yapan sağlık bakanı istifa etti
Arjantin'de  ayrıcalıklı aşı skandalının ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanı Gines Gonzalez GarciaTwitter’dan paylaştığı mektup ile istifasını duyurdu. Garcia aracılığıyla, aralarında kişisel bağlantı bulunan bir gazeteci de dahil olmak üzere bazı siyasilerin 'sıra almadan' korona virüs  aşısı oldukları kaydedildi.

Arjenti’nde ayrıcalıklı aşı skandalı gündemde bomba etkisi yarattı. Devlet Başkanı Alberto Fernandez''in kendisinden istifasını istediği Sağlık Bakanı Gines Gonzalez Garcia, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mektup ile istidasını duyurdu. Garcia, mektubunda "Arjantin Ulusunun Sayın Başkanı, talebinize cevaben sağlık bakanlığı görevinden istifamı sunuyorum." dedi.

Kayıt yaptırmaksızın aşı yaptıran kişilerin, uygulanan aşı planındaki grupta da bulunduğunu belirten Garcia, bu kişilerin özel sekreterleri tarafından bakanlığa çağırılması nedeniyle kafa karışıklığının yaşandığını ve bu karışıklığın sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

Ülkede hükümet yanlısı tavrıyla tanınan ünlü gazeteci Horacio Vertbisky''nin daha önceden arkadaşı olan Garcia sayensinde sıra almadan korona virüs aşısı olduğunu açıklamsı gülke gündeminde bomba etkisi yarattı.

Horacio  Vertbisky, bir radyo programında, "Kovid-19  aşısı yaptırmaya karar verdim, nereden yaptıracağımı araştırdım. Bakan olmadan önce, çok uzun zamandır tanıdığım eski arkadaşım Gines Gonzalez Garcia''yı aradım. Bana Posadas Hastanesi''ne gitmem gerektiğini söyledi. Daha sonra Gines''in sekreterinden bir mesaj geldi ve Posadas Hastanesinden, sağlık bakanlığına bir ekibin gelip bana orada aşı yapacaklarını iletti." ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİ, SENATÖRLER VE İŞ İNSANLARI...

Arjantin basınında Garcia''nın sağlık bakanlığında aralarında milletvekilleri, senatörler ve iş insanlarının da yer aldığı birçok kişiye korona virüs aşısı yapıldığına ilişkin haberler çıkmıştı.

Öte yandan Fernandez hükümeti Arjantin''de 24 Aralık 2020 tarihinde başlayan aşılamanın yavaş ilerleyişinden dolayısıyla eleştiriliyor.

Ülkede korona virüs salgını nedeniyle 51 bin can kaybı ve 2 milyondan fazla vaka tespit edildi.

391 BİN 975 KİŞİYE KORNA VİRÜS AŞISI YAPILDI

Yaklaşık 45 milyon nüfusu olan Arjantin‘de sağlık bakanlığının paylaştığı rakamlara göre 241 bin 662''sine ikinci dozun da uygulandığı 391 bin 975 kişiye korna virüs aşısı yapıldı.