Elon Musk korkusunun nedeni belli oldu. Twitter çalışanları tir tir titriyor

Elon Musk korkusunun nedeni belli oldu. Twitter çalışanları tir tir titriyor
Elon Musk Twitter'ı satın aldıktan sonra ilk olarak şirketin CEO'sunu değiştirmek istediğini açıklamıştı. Şimdi ise daha çok para kazanmak amacıyla farklı politikalar izleyeceğini dolayısıyla bu anlamda bazı işçileri işten çıkarma ihtimalinin olduğunu duyurdu.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; Singapur''daki Twitter çalışanları, Elon Musk’ın Twitter''ı satın aldığından beri oldukça endişeli olduğunu duyurmuşlardı. Musk''ın "daha çok para kazanmak amacıyla"  ödeme ve hisse senedi seçeneklerinde bazı değişikliklere gidilebileceğini açıkladığı andan itibaren çalışanlar şirketin özelleşmesinden dolayı sorunlar yaşıyor. Bu durumun tekelcilik olduğunu savunan çalışanlar personel pozisyonlarının değişmesinden korkuyor.

Dün birkaç Twitter çalışanı, olası işten çıkarmalar konusunda fazla endişelenmediklerini itiraf etmişti; ancak hisse senedi opsiyonları ve tazminat paketleri de dahil olmak üzere pek çok farklı konu, Elon Musk’ın yaklaşmakta olan devralımı öncesinde Twitter çalışanlarının aklını kurcalıyor gibi duruyor. Üstelik çalışanların Musk’ın Twitter’ı satın almasından duyduğu bu rahatsızlık etkilerini göstermeye başlamış bulunuyor. Singapur Genel Merkezi’ndeki çalışanların, Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifinin ardından bir etkinliği iptal etme kararı alması, bu durumun en net örneklerinden birisi olarak gösteriliyor.

 

 

İlgili Haberler