Tweet düzenleme özelliği kullanıcıları memnun etmedi

Tweet düzenleme özelliği kullanıcıları memnun etmedi
Elon Musk'ın Twitter'ı satın almadan önce hayalini kurduğu "Tweet düzenleme" özelliğini Twitter'a getirmeye çalışırken nasıl bir uygulama olduğu ile ilgili bazı bilgiler basına yansıtılıyor. Son gelen bilgilerde göre düzenlenen Tweet'in geçmişi Tweet'e tıklanıldığı an gösterilecek.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Sosyal medya analistlerinden Jane Manchun Wong keşfettiği yeni özellikleri takipçileriyle paylaştı. Buna göre, Twitter tarafından geliştirme aşaması tamamlanmak üzere olan tweet düzenleme butonu, beraberinde tüm düzenleme geçmişini de getiriyor.

Paylaşılan tweet’lerin hemen alt kısmında bulunan saat ve tarih kısmı ise, yapılan düzenleme sonrasında değişiyor. Hemen yan tarafında “Düzenlendi” veya “tweet’in yeni bir sürümü var” şeklinde iki farklı ibare yer alıyor.

Buna ek olarak paylaşılan tweet içerisinde yalnızca metin düzenlemesi olmayacak. Örneğin paylaşım içerisindeki ekli medya da dahil mevcut her şeyi değiştirebileceğiz. Fakat halihazırda bazı beta kullanıcılarıyla paylaşılan bu özelliğin henüz hedeflenen kadar iyi sonuç vermediğini söyleyelim.

 

Zira Wong’un da belirttiği gibi halihazırda bazı beta kullanıcılarının deneyimlerine göre şu anki düzenleme butonu orijinal tweet’te yer alan medyayı veya içeriği değiştirmek yerine sanki bir tweet’e cevap yazıyormuşuz gibi sergiliyor.

Fakat Elon Musk’ın Twitter’ı devralışının ardından bu durumun kısa sürede düzeltileceği öngörülüyor. Ayrıca Musk’ın bir dizi yeni güvenlik önlemleri getireceği ve sahte hesap ile bot kullanımının önüne geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler