Şimdiye kadar ki en güzel Atatürk tarifi. Canlı yayında açıklandı

Şimdiye kadar ki en güzel Atatürk tarifi. Canlı yayında açıklandı
Emekli Amiral Türker Ertürk canlı yayında en güzel Atatürk tarifinde bulundu.

KRT’de bir programa katılan Emekli Amiral Türker Ertürk şimdiye kadar ki en güzel Atatürk tarifini anlattı.

Ertürk, "Atatürk niçin önemli. Atatürk İslam dünyasında, Atatürk Anadolu’da, Türkiye’de, aydınlanmanın adıdır. Ne istiyordu Atatürk diye soran Ertürk, “Çağdaş medeniyetler seviyesi, akıl ve bilim.” Dedi.

“ATATÜRK DEMEK…”

Devamında Ertürk, “Biz Atatürk’ün vasiyetinin sonuna kadar yerine getiriyoruz, bir isim mi diyebilirsiniz. Ama onlar Atatürk’ün anlamına karşı. Atatürk demek Türk ulusal kimliği demek, Atatürk demek üniter yapı demek, Atatürk demek bu toprağın sesi olabilmek demektir. Atatürk üretebilmek demek, Atatürk demek, ahlak demek, şeref demek, anti emperyalizm demek bağımsızlık demek. Sen bunlara karşısın. “ ifadelerini kullandı.

Ertürk şöyle devam etti:

Aydınlanma olmadan, bilim egemen kafalı toplum yetiştirmeden, toplumu bilimsel süreçten geçirmeden ne yaparsın biliyor musun devamlı batının ürettiklerini alırsın, onlar yenisini üretir yine alırsın, yenisini üretir yine alırsın .”

“ATATÜRK ÇOK ŞEYİN ADI”

Üniversiteler perişan durumda hiçbirinde bilim yapılmıyor onun için Atatürk çok şeyin adı

Atatürk derken sarı saçlı mavi gözlü bir adamı söylemiyorum o değil. Atatürk bu topraklarda aydınlanmanın, medeniyetin, şerefin, haysiyetin adı.

İlgili Haberler