Yalancı bahar bitti kar-yağmur kapıda

Yalancı bahar bitti kar-yağmur kapıda
Batı ve Güney'de 18 derereceye çıkan sıcak hava bölgeyi terk ediyor. Meteoroloji yurt genelinde yağmur, kar ve fırtına uyarısında bulundu. Duğu sert kış etkisini sürdürecek

Şubat ayının ikinci haftasına rağmen beklenen yağmurların gelmeyişi yaz aylarının kurak geçmesi endişesi yaratmıştı. Ancak son yapılan tahminler yüreklere su serpti.  Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun birçok ilinde kar ve karla karşık yağmur beklenirken diğer bölgelerin tamamına yakının da yağmur olacak.

Marmara yağışlı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz ile Nevşehir, Kayseri, Hatay, Mersin, Osmaniye, Adana, Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Buzlanma ve don

Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile zamanla iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek.