Aysel Tuğluk: PKK’lılara düşmanca bakmıyorum!

Aysel Tuğluk: PKK’lılara düşmanca bakmıyorum!
Aysel Tuğluk: PKK’lılara düşmanca bakmıyorum!

SANIKLAR arasında gazetecilerin de bulunduğu 3. KCK davasına dün başlandı. Duruşmayı izlemeye gelen Van Bağımsız Milletvekili Ay

SANIKLAR arasında gazetecilerin de bulunduğu 3. KCK davasına dün başlandı. Duruşmayı izlemeye gelen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, teröristlerle kucaklaşmasına ilişkin, “İktidarın baktığı gibi gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim” diye konuştu.

3. KCK davası
başladığı gün
tartışma çıktı
PKK terör örgütünün üst yapılanması KCK’ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 36’sı tutuklu 44 sanığın, “terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği” suçlarından, 7,5 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Çok sayıda izleyicinin duruşma salonuna girmesi nedeniyle Mahkeme Başkanı oturma düzenine uyulmadığını belirterek duruşmaya ara verince salondan protesto sesleri yükseldi. Bu arada, sanıklara destek için adliyeye gelen BDP’li Gültan Kışanak, “İlk duruşmada olumlu bir sonuç çıkar ve Türkiye bir utançtan kurtulur” dedi. Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da, Hakkari’de yol kesen teröristlerle kucaklaşmalarına ilişkin soruşturma başlatılması konusundaki soru üzerine Tuğluk, “İktidarın baktığı gibi gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim” diye konuştu.