Kartal’da başarının mimarı Slaven Bilic

Kartal’da başarının mimarı Slaven Bilic
Kartal’da başarının mimarı Slaven Bilic

Takıma yeni bir ruh katan ve 4’te 4 yapmasında başrolü oynayan siyah-beyazlıların teknik direktörü; son 10 yılda görev yap

Takıma yeni bir ruh katan ve 4’te 4 yapmasında başrolü oynayan siyah-beyazlıların teknik direktörü; son 10 yılda görev yapan 8 çalıştırıcıyı puan olarak geride bıraktı. Hırvat hoca oyun felsefesini pozitif anlamda değiştirdi, takıma kolej havası getirdi, Türkiye’yi iyi analiz etti.

 

Beşiktaş’ın Süper Lig’de 4’te 4 yapmasında kuşkusuz en büyük pay sahiplerinden biri teknik direktör Slaven Bilic’ti.  Hırvat çalıştırıcı, son 10 yılda ilk 4 haftalar itibariyle siyah beyazlı takımda çalışan 8 teknik adamı da alınan puan bakımından geride bıraktı. Daha önce Samet Aybaba (8 puan), Carlos Carvalhal (9 puan), Bernd Schuster (9 puan), Mustafa Denizli (6 puan), Ertuğrul Sağlam (2 kez 10 puan), Tigana (9 puan), Rıza Çalımbay (8 puan) ve Vicente Del Bosque’yi geçmeyi başaran genç teknik adam, Mircea Lucescu (12 puan) ile aynı başarıyı yakaladı. Kara Kartal’ın başarısında kuşkusuz ki Bilic’in devrim niteliğindeki yenilikleri ve futbolculara olumlu yaklaşımı başrolü oynadı. Slaven Bilic’in Beşiktaş’ta başarılı olmasının en önemli nedenleri şunlar:

 


Hırvat hocanın devrimleri
* Türkiye’ye gelmeden takımın geçen sezon oynadığı maçların bütün kasetlerini izledi. Takımın hastalığına teşhisi çok iyi koydu.
* Beşiktaş’a eski takım ruhunu getirdi. “Takımdaşlık” en büyük silahı oldu.
* Futbol Koordinatörü Önder Özen ile çok iyi diyalog kurdu. Kendisinden faydalandı,
* İsmail Köybaşı ile özel olarak ilgilendi. Solbek’e Motta’yı monte etti.
* Sivok önderliğinde defans kurgusunu değiştirdi. Savunmayı yeniden düzenledi.
* Fernandes krizini çözdü. Portekizli yıldıza “Sen benim 1 numaramsın” dedi.
* Kafası karışık olan Almeida ile konuştu, kendisini kalmaya ikna etti..
* Takıma çok iyi idman verdi. Antrenmanlarda disiplini elden bırakmadı.