Sözen: Türkiye kritik bir haftadan geçiyor

Sözen: Türkiye kritik bir haftadan geçiyor
Anadolu Korucu ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Türkiye’nin kritik bir haftadan geçtiğini belirterek terör örgütü PKK’nın şehirlerde araç kiralayarak patlayıcı düzenekleri yerleştirip eylem yapabileceğine dikkat çekti

Sözen, “Özellikle büyük şehirlerdeki güvenlik güçleri teyakkuzda. Teröristlere yönelik operasyonlar ve yine terör örgütünün siyasi uzantısı KCK’ya yönelik operasyonlar başladığında büyük şehirleri hedef alıp ses getirecek eylemler yapabilirler” dedi. Terör örgütü PKK yandaşlarının  asker ve polise yönelik tuzaklar kurduğuna vurgu yapan Ziya Sözen şöyle konuştu: “Asker ve polis kesilen yollara hemen müdahale etmiyor. Bunun nedeni ise tuzaklar olabilir. Bingöl ve Karlıova yolu 5 saat kapalıydı. Güvenlik güçleri zayiat vermemek için temkinli yaklaşmasına rağmen zırhlı aracı havaya uçurdu terör örgütü. Gerek büyük şehirlerde, gerek kırsalda güvenlik güçleri patlayıcı ihbarı alındığında vatandaşımız da dikkatli olmalı. Terör örgütünün içinden geçtiğimiz süreçte güvenlik güçleriyle çarpışacak cesareti yok. Bankamatikten para çeken, çarşıda alışveriş yapan güvenlik güçlerine bireysel suikastlar düzenleyebilirler. Mayınlı tuzak kurarak saldırı yaparlar. Önümüzdeki bir hafta kritik bir eşikten geçeceğiz.”

Toplu gösteriler olabilir

Özerklik gösterilerinin de önümüzdeki süreçte artabileceğini kaydeden Ziya Sözen şöyle devam etti: “Terör saldırılarının yanında özerklik ilanı ve devleti tanımamak gibi toplu gösteriler olacak. Bunları yapan da dağdaki teröristler değil, terör örgütünün siyasetteki uzantılarının yöneticileridir. Bu anlamda sadece askere, polise ve korucuya bu olayları havale etmek yetersiz kalacak. Cumhuriyet savcıları bu kişilere karşı gerekeni yapmalıdır. Aksi takdirde bu, toplumun diğer kesimlerine kötü örnek oluyor. Yaptığı faaliyet yanına kâr kalırsa bu sıkıntı olur.”