"Rus ordusu gücünü artıracak"

"Rus ordusu gücünü artıracak"
"Rus ordusu gücünü artıracak"

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Rus ordusu, olası tehlikelere karşı savunma gücünü artıracak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası tehlikelere karşı Rus ordusunun savunma gücünü artırmaya devam edeceğini söyledi.


Rusya Savunma Bakanlığı genişletilmiş yönetim toplantısında konuşan Putin, dünyada istikrarsız bölgelerin çoğaldığını, Ortadoğu ve Orta Asya'da gibi bölgelerde çatışmaların sürdüğünü vurgulayarak, Rusya'ya komşu bölgelerde aşırı akımların yayılması tehlikesinin arttığını belirtti.


Dünyadaki stratejik dengenin değiştirilmesi yönünde girişimlerin olduğunu ifade eden Putin, NATO'nun doğuya genişletilmesi olanaklarının denendiğini, ABD'nin küresel hava savunma sisteminin ikinci aşamasına geçildiğini ve bazı ülkelerin Kuzey Kutbu'nu silahlandırma politikalarını sürdürdüğünü söyledi. Putin, bunların, Rusya'nın ulusal çıkarlarını doğrudan ilgilendirdiğini ve önceliklerin yeniden belirlenmesine yol açtığını belirtti. Rusya'da olası tehlikelere anında karşılık verebilecek, modern ve iyi silahlanmış bir ordunun kurulması gerektiğinin altını çizen Vladimir Putin, Rus ordusunun talep edilen bu yeni seviyeye 3 ila 5 yılda ulaşması gerektiğini kaydetti.


Putin, askerlik süresinin 1 yıl olacağı ve sürenin değiştirilmeyeceğini bildirdi.