Emine Erdoğan’dan ‘kimlik bunalımı’ yorumu

Emine Erdoğan’dan ‘kimlik bunalımı’ yorumu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kimlik bunalımından kurtulmanın tek yolunun medeniyeti hatırlamak olduğunu belirterek, “Ümmet çatısı altında buluşabilirsek bunu başarmamak için hiçbir sebep yok” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyinin katkısıyla gerçekleşen "ALLY for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı" katılımcılarıyla buluştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, kadınların İslam tarihi boyunca kazandığı başarıların gün yüzüne çıkarılması gerektiğini belirterek, "Kendimize gelmenin, kimlik bunalımından kurtulmanın tek yolu, medeniyetimizi yani kim olduğumuzu hatırlamaktır. Unutmayın ki ışık her zaman doğudan yükselmiştir. İnanıyorum ki sizlerin donanımı ve kalplerinizdeki iyi niyet bunu başaracaktır. Ümmet çatısı altında buluşabilirsek bunu başarmamak için hiçbir sebep yok. Bu buluşmaların, bizi bu hedefe ulaştıracağına inanıyorum." İfadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, "Mesela Müslüman coğrafyada gerçekleşen insanlık dramları, beyaz perdeye yansımıyor ya da medeniyetimizin parlak değerlerini yeterince ifade edemiyoruz. Bu alanlarda soykırımları öven insanların söz sahibi olmasına izin veremeyiz. Kitlelerin ruhunun böyle hastalıklı zihinlerle beslenmesi insanlığa ihanettir." diye konuştu.