Emine Şahin'in tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı

Emine Şahin'in tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı
Savcılık'tan Edirne'de Atatürk'e hakaret eden Emine Şahin'in tutuklanma gerekçesiyle ilgili açıklama geldi. Şahin'in, "Atatürk ilah değildir" sözlerinden dolayı değil, "Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz" ifadeleri için tutuklandığı öğrenildi.

Edirne'de üniversite öğrencisi Emine Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne müdahalede bulunarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anan kalabalığa "Burada ne bekliyorsunuz, burada ne oluyor? Atatürk ilah değildir. Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz" şeklinde tepki göstermişti.

TUTUKLANDI

Daha sonra 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra pişman olmadığını 'Atatürk'ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu' savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi. Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, 'Atatürk hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYADA OLAYLA İLGİLİ TAG AÇILDI

Tutuklanmasının ardından bir grup sosyal medya kullanıcısından Emine Şahin'e destek geldi. Şahin'in "Atatürk ilah değildir" sözü gerekçesiyle tutuklandığını öne süren sosyal medya kullanıcıları #AtatürkİlahDeğildir hashtag'ini Türkiye gündemine soktu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Olayın sosyal medyada büyümesinin ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. 

Savcılık'tan yapılan açıklamada Emine Şahin'in "Atatürk ilah değildir" sözlerinden dolayı tutuklandığı iddialara yalanlanarak, "Burada ne bekliyorsunuz, burada ne oluyor? Atatürk ilah değildir. Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz" şeklinde ifadeler kullanarak Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığı açıklandı.

ekran-alintisi-640.jpg

İlgili Haberler