Emre Demir, lig tarihinin en genç golcüsü oldu

Emre Demir, lig tarihinin en genç golcüsü oldu
Gençlerbirliği forması giyen Emre Demir, henüz 15 yaşında lig tarihine geçti. Genç oyuncu, Kayserispor maçında attığı golle lig tarihindeki en genç golcü oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 11 haftasında Gençlerbirliği, Kayserispor’u 2-1 mağlup etti. Ankara ekibinde forma giyen 2004 doğumlu Emre Demir, maçın 71. dakikasında rakip fileleri havalandırarak lig tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu.

Süper Lig’in 11. haftasında Gençlerbirliği’nin, sahasında Kayserispor’u konuk ettiği maçı izleyenler tarihe tanıklık etti. Kayserispor’un 15 yaşındaki futbolcusu Emre Demir, oyuna girdikten henüz üç dakika sonra tarihe adını yazdırmayı başardı.

İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Kayserispor’da teknik direktör Bülent Uygun, ikinci yarıda son 20 dakikaya girilirken beraberlik için hamlelerini yapmaya başladı. İlk olarak kaptan Umut Bulut’u çıkaran Bülent Uygun, oyuna Nurettin Yılmaz’ı aldı. Bülent Uygun ikinci hamlesini de yaptı ve 68. dakikada Mensah’ın yerine 2004 doğumlu Emre Demir oyuna girdi.

Emre Demir, maçta 71. dakika oynanırken ceza sahası içinde kontrol ettiği topta sert ve isabetli bir vuruş yaparak golünü attı. Lopes’in ceza sahasına yolladığı ortayı Nurettin indirdi. Savunmaya çarpan top Emre’nin önünde kaldı ve topu rakibinden kurtaran genç yıldız adayı sol ayağıyla çaprazdan güzel bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi. Henüz 15 yaşında olan Emre Demir, Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu olmayı başardı.

Adını tarihe yazdıran Emre Demir, takımının da zorlu deplasmanda beraberliği yakalamasını sağladı. Ancak Gençlerbirliği, 81. dakikada Stancu ile bir gol daha bularak üç puana uzanan takım oldu.