Emre Ulaş'tan Sezen Aksu karikatürü

Emre Ulaş'tan Sezen Aksu karikatürü
Yeniçağ Gazetesi’nin ödüllü karikatüristi Emre Ulaş, "dillerini koparırız" açıklamasının muhatabını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çizdi.

Yeniçağ Gazetesi’nin ödüllü karikatüristi Emre Ulaş, gündeme ilişkin yine bomba bir yorumla geldi.

Geçtiğimiz hafta Büyük Çamlıca Camisi''nde namaz sonrası cemaate hitap eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen ve bir süredi tartışılan ''''Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleriyle ilgili açıklamada bulunmuştu.

Mihrapta konuşan Erdoğan, “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.'''' ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak söz konusu ifadelerinden geri adım atan Erdoğan, "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Ama diğer taraftan ben ülkenin cumhurbaşkanı olarak insanımızın, hangi inançtan olursa olsun, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem.” dedi.

İşte Emre Ulaş’ın o karikatürü:

İlgili Haberler