Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Adnan İSLAMOĞULLARI

Adnan İSLAMOĞULLARI

Encâmı fenâdır bu gidişin…

Knut Hamsun'un bir romanında mı okudum yoksa Cemil Meriç'in bir kitabında mı, hatırlamıyorum, ama cümle tamı tamına şuydu:

"Bir tutuklu arabada darağacına götürülmektedir.. oturduğu tahtanın çivisi bir yerine batınca hafif yana çekilir... şimdi daha rahattır!"

"Ne istediler de vermedim" diyen fakat en son kendisini ve devleti istedikleri göründüğünde önüne siper olup 15 Temmuz gecesi yaşadığımız o büyük felâket ve büyük ihânetin karşısına dikilen Türk milleti, o büyük felâketi ve hainliği alnının çatından vuran kahraman şehit Ömer Halisdemir, o büyük felâket ve büyük ihânetin Gölbaşı'ndaki merkezlerinde şehit ettiği hilal bıyıklı Özel Harekât şehitleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önünde yaralanan ve duyup hastaneye gelenlere "Gelmeyin, sokakları boş bırakmayın, cepheleri tahkim edin" tâlimatı verecek kadar kendisini devletine ve milletine adamış Fatih Eryılmaz, meydanlarda şehit olan yüzlerce vatan evlâdı, günlerdir meydanlarda sabahlayan millet ve o büyük felâketin  ve hainliğin karşısında siyâsî irâdenin yanında saf tutan muhalefete rağmen neden iktidar tarafı bir millî seferberlik yerine yine bir AKP seferberliği yürütüyor?

Neden?

Neden Gazi Üniversitesi rektörlük seçimlerinden yine ve yine üçüncü kez seçimlerde en fazla oyu alan ülkücü aday ataması yapılmıyor? Bir önceki seçimde ataması yapılan rektör üniversitenin bahçesinden kelepçelenerek götürülürken, kelepçelenerek götürülenin yardımcısının ataması neden yapılıyor?

Neden?

15 Temmuz gecesi yalanla ve zorla sokağa çıkarılan Askerî lise öğrencileri neden bu kadar ağır bir bedel ödüyorlar? Askerî liseler ve Harp Akademileri toptan neden kapatılıyor? Tek mesele FETÖ'nün askerî liseleri ve akademileri üs hâline getirmesiyse eğer, neden mevcut öğrenciler sıkı bir istihbarattan geçirilerek ilişkili olanlar ihraç edilip, giriş sınavlarında soruların çalınmasının önüne geçilmiyor? Bu okulların kapatılması soruların çalınmasının önüne geçilemeyeceğinin itirafı olmayacak mı? Ve aynı durum yani soruların çalınma ihtimâli askerî liselerin ve harp okullarının yerine ikâme edilecek okullar için geçerli olmayacak mı? "14 yıldır sorular çalınıyormuş" itirafı bizzat bir bakan tarafından itiraf edilirken ve aslında bu durum yıllardır bilinirken, önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek sınavlarda soruların çalınmayacağının garantisini yine aynı bakandan mı duyacağız ve bu ne kadar inandırıcı olacak?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karayolları'na, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Türk Hava Yolları'na ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ataköy Marinası'na değil, Millî Savunma Bakanlığı'na bağlandı bir KHK ile.

Bugün değil, ama önümüzdeki yıllarda seçim sonuçları bir koalisyon hükümetini mecbur kıldığında ve koalisyonda HDP'nin de bulunduğu bir bakanlık dağılımında Millî Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı'nda HDP'li bir bakanın oturduğu bir Türkiye'nin nasıl bir Türkiye olacağını tasavvur edebiliyor musunuz? Kozmik oda FETÖ savcılarına açılırken, "savcılar işini yapıyor" dediğiniz gibi o zaman da "koalisyon demokrasinin bir neticesi mi" diyeceksiniz? 

PKK terörüne15 günde yine onlarca şehit verdik…

15 Temmuz gecesi gerçekleşen ihânetin ardından başlayan temizlik göstermiştir ki hükümetin duruma âcil müdahale refleksleri diridir ve kararlıdır. Peki, devlet kadrolarında, belediyelerde yuvalanan PKK'lı ve PKK sempatizanı kadrolar için de aynı temizlik refleksi ve kararlılığı mevcut mudur? 

Soru çok.. cevaplar meçhûl…

Şâirin dediği gibi;

"Meçhûl neresidir, orada bizim için neler söylenir?"

Evet.. o meçhûl neresi ve o meçhûlde bu ülke için neler söyleniyor, bilmiyoruz…

Allah encâmımızı hayır etsin…

Yazarın Diğer Yazıları