Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet Osmangazi köprüsünden kazanç sağlıyor. Bir günde 80 bin 624 araç geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet Osmangazi köprüsünden kazanç sağlıyor. Bir günde 80 bin 624 araç geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul otoyolu 2016 yılından bu yana garanti karşılama oranları yüzde 36'dan yüzde 116'ya çıkmıştır. Bu durum devlet kasasından tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin devlete üste kazanç sağlandığını gösteriyor." dedi.

Kabine Toplantısı''nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul otoyolundan artık kar elde ettiğini söyledi. Erdoğan konuya ilişkin, "Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul otoyolu 2016 yılından bu yana garanti karşılama oranları yüzde 36''dan yüzde 116''ya çıkmıştır. Bu durum devlet kasasından tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin devlete üste kazanç sağlandığını gösteriyor." dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Osmangazi Köprüsü''nden sadece 8 Temmuz''da 80 bin 624 araç geçti. Bu kadar aracın feribotla taşınması mümkün olmayacak, ulaşım çileye dönecektir. İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü sayesinde, yolculuk çile olmaktan çıkmış, keyif halini almıştır. Toplamda 4.2 milyon saat vakit tasarrufu ile 2.5 milyon litre yakıt tasarrufu elde edildi.

İzmir-İstanbul otoyolu, senin milletvekili olduğun yer Bay Kemal, Osmangazi Köprüsü sayesinde yolculuk çile olmaktan çıkmış, artık keyif halini almıştır. 5-16 Temmuz arasında Osmangazi Köprüsü’nü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır. Böylece araç başı ortalama 6,5 saat ve toplamda 4,2 milyon saat vakit tasarrufu ile 2,5 milyon litre yakıt tasarrufu elde edilmiştir.

Sadece bu tarihlerde İzmir-İstanbul otoyolu ve köprü sayesinde ülkemiz yakıttan, zamandan, emisyondan 140 milyon liralık bir kazanç sağlamıştır.

Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul otoyolu 2016 yılından bu yana garanti karşılama oranları yüzde 36''dan yüzde 116''ya çıkmıştır. Bu durum devlet kasasından tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin devlete üste kazanç sağlandığını gösteriyor. Çanakkale Köprüsü''nü 8 Temmuz''da 14 bin 275 araç kullandı."

İlgili Haberler