'Erdoğan bizi niye sevmiyor?'

Tayyip Erdoğan, Nizip’te halka hitap ederken, “Bu ülkede ulusalcı geçinenler önümüzü kesmeye çalıştılar, kesemediler, kesemeyecekler. Ulusalcıların uzantısı olmaya aday olanlar, bizden bir şey beklemesin, bulamayacaklar. Bunu da özellikle söylüyorum” dedi.
Bu sözler bana 19 Ocak Cumartesi günü konuşmacı olarak katıldığım  “16 Ocak 1980 Katliamından Günümüze Irak Türkmenlerinin Durumu ve Geleceği” paneli sırasında Türkmen büyüğü olarak söz verilen İzzettin Kerkük’ün Tayyip Erdoğan’a hitabını hatırlattı.
İzzettin Kerkük şöyle dedi:
 “Sayın Tayyip Erdoğan, sık sık ’Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü’ diyorsunuz. Bizi niye sevmiyorsunuz Sayın Erdoğan? Biz Irak Türkmenlerini de Allah yarattı. Biz de Müslüman’ız, bizi niye sevmiyorsunuz?”
Ben de konuşmamı bu söz üzerine bina ederek Irak Türkmenlerine sordum:
 “Tayyip Erdoğan sizi niye sevsin? Bırakın Irak Türkmenlerini bir kenara, Türkiye’nin Anayasası’ndan Türk lafzını çıkarmaya çalışmıyor mu? Türkiye’de Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir bakış açısının, Irak Türkmenleri ile yahut Irak dışındaki Türk toplulukları ile ilgilenmesi mümkün müdür?”

 

***

 


Nedir hedefi Erdoğan’ın? Mesela Suriye’deki hedefi kendisi açıkladı ve  “Fetih, Suriye halkı için yakındır”  dedi.
Peki, Suriye’yi gerçekte kim fethedecek?  “ABD’li dilbilimci, düşünür” diye pohpohlanan Prof. Dr. Noam Chomsky, İstanbul’da yaptığı konuşmada,  “Belki öyle bir gün gelecek ki, bir seyyahın serbestçe Kahire’den Bağdat’a, oradan da İstanbul’a gideceği günlere geri döneceğiz. İnsanların mahalli yönetimlerle yönetimi üstlendiği günlere döneceğiz. Osmanlı’nın o bölgede yüzlerce yıl yürüttüğü politikalar ve yönetim şekli, Osmanlı’nın o günleri bize ders olacak. Belki bölgedeki herkes için daha iyi bir hayat olacak. Tabii bunlar kendi kendine olmayacak. Bunlar için bölgede çeşitli tercihlerin olması gerekiyor”  dedi?
Peki bu nasıl olacak? İşte CIA’nın finanse ettiği Müslüman Kardeşler Örgütü, Mısır ve Kuzey Afrika’yı ele geçirdi. Sıra Suriye’de.. Proje bitince bu coğrafyayı kim yönetecek? Adı Osmanlı mı olacak?
Hayır, adı geçici bir süre için Orta Doğu Birleşik Devletleri olacak.. Gerçekte ise Büyük İsrail..
Bu projeyi, 1996 yılında İstanbul’da  “Yeni Orta Doğu kimliği üzerine” konulu bir konferans veren Bernard Lewis açıklamıştı.
Lewis, bir  “Orta Doğu kimliği” oluşturulabileceğini söylemiş ve bu coğrafyadaki Türk, Arap gibi kimliklerin yapay olduğu üzerinde durmuştu... Konferansın sonuna doğru, önündeki bir düğmeye basarak bölgenin haritasını göstermişti. Türkiye, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan, Yemen ve Körfez ülkelerini gösteren dik bir harita.. ABD bu bölgede bir Orta Doğu Birleşik Devletleri kurmak istiyor..

 

***

 


Bernard Lewis, Amerikan Başkanı’nın baş danışmanıydı. Şimdi Chomsky de Lewis’in projesini dillendiriyor. Bana göre o bir düşünür değil, iyi bir propagandacı..
Projenin eş başkanı olan Tayyip Erdoğan, ulusalcıları, milliyetçileri bu sebeple sevemez. Dolayısıyla Türk adını Anayasa’dan çıkarmaya çalıştığı gibi Irak’ta Türkmenleri yok sayar, Barzani’yi parti kurultayında ağırlar.. Partizanları da Barzani ile gurur duyar!
Aslında ne olup bittiğini, Prof. Dr. Noam Chomsky, açıkça söylüyor ve  “Irak’ta özerk bir bölge oluşmuş durumda. Bu daha da güçlenebilir. Suriye kendini kurtarabilirse, bu belirsizliğin önüne geçebilirse, orada özerk bir Kürt bölgesi söz konusu olabilir. Bunun da Türkiye’nin Güneydoğu’su ve bütün bölge üzerinde etkisi olacağı açıktır”  diyor..
Daha ne desin?

 

***

 


Iraklı Türkmenlere dedim ki;  “Bugünkü iktidarın temelleri, Saddam’ın verdiği iki bavul para ile atılmıştır. Bugün andığımız dört Türkmen lideri, 1980’de Saddam tarafından idam edilirken, aynı Saddam, kendisini ziyaret eden Milli Görüş liderine iki bavul dolusu para vermiştir. Öyle ki bu para yüzünden Milli Görüş ikiye bölünmüş, fakat ana grup, bu para ile ekonomik örgütlenmeye başlamış, Avrupa’ya yayılmış ve oradan da toplanan paralar ile büyük bir güç haline gelmiştir. AKP de o gücün içinden doğmuştur. Saddam’ın parası ile örgütlenenler, sizi sevemezler!”

Yazarın Diğer Yazıları