Erdoğan Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında tercihini yaptı

Erdoğan Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında tercihini yaptı
OdaTV’de yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevden istifa ettirilen eski Başkanı Melih Gökçek, AKP 7. Olağan Büyük Kurultayın’da beklediğini bulamadı. Gökçek’in kurultaydan morali bozuk bir şekilde ayrıldığı iddia edildi. Öte yandan Ahmet Mücahit Arınç'ın Merkez Disiplin Kurulu üyesi olması ise Bülent Arınç ile Erdoğan arasındaki buzların erdiği şeklinde yorumlandı.

AKP 7. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Korona virüse rağmen oluşan kalabalık tartışmalara neden olurken kongreye damga vuran ise Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek oldu.

GÖKÇEK ARADIĞINI BULAMADI

AKP kulislerinde Gökçek’in salondan morali bozuk bir şekilde ayrıldığı söylentileri dilden dile dolaştı.

Gökçek’in moralinin bozuk olmasının nedeni de kongrede aradığını bulamaması.

FETÖ ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi''nin hakkında yaptığı şikayetler son dönemde artan Melih Gökçek’in AKP MKYK listesine girmeyi istediği öğrenildi, ancak kendine bu listede yer bulamayan Gökçek bir başka şokla karşılaştı.

Gökçek kongreyi protokol için ayrılan bölümde gerilerden takip etti.

ARINÇ İLE BUZLAR ERİDİ

Öte yandan yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, salonda yer alırken, oğlu AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ise Merkez Disiplin Kurulu üyesi oldu.

Gökçek ile Arınç arasındaki gerilim bilinirken, Mücahit Arınç’ın listede olması Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki buzların eridiği şekliden yorumlandı.

 

İlgili Haberler