Erdoğan Fakıbaba’yı unuttu mu? Trenden indi bindi bakan oldu

Erdoğan Fakıbaba’yı unuttu mu?  Trenden indi bindi bakan oldu
Erdoğan, partisinden ayrılanlar ve kopma noktasına gelenler için Şanlıurfa’da da, “Bu trenden inenler bir daha binemezler” dedi. Erdoğan’ın 10 yıl önce, yine Şanlıurfa’da, sonradan bakan yaptığı Fakıbaba için de aynı sözleri sarf ettiği ortaya çıktı.

İlker YAĞMUR/YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamındaki mitinglerine devam ediyor.

Şanlıurfa’da da vatandaşlardan oy isteyen Erdoğan, AKP’den kopma noktasında gelen ve ayrılanlar için, “Bu davada bu treni terk edeni bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.

10 YIL ÖNCE DE AYNI SÖZLER

Ancak Erdoğan’ın, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimi mitingi için gittiği Şanlıurfa’da yine aynı cümleyi kurduğu ortaya çıktı. Erdoğan, 2004 yılında AKP'den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bağımsız adaylığını açıklaması üzerine, miting alanında bulunanlara şöyle seslenmişti: “AKP treninden inen bir daha binemez. Çünkü bu bir takım oyunu. Yani seni belediye başkanı yaparken AKP güzel de, değişiklik yapacağız dediğimizde niye rahatsız oluyorsun.”

TRENE DE BİNDİ BAKAN DA OLDU

2009 yerel seçimlerinde, partisince aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak girdiği seçimi kazanarak yeniden Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Fakıbaba, bir süre sonra yeniden AKP'ye katıldı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AKP'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Fakıbaba, 1 Kasım seçimlerinde ikinci kez milletvekili oldu. Ahmet Eşref Fakıbaba, 66'ıncı hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini yürüttü.

İlgili Haberler