Erdoğan sandık için ne demişti?

Erdoğan sandık için ne demişti?
31 Mart yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlar gündemdeki yerini koruyor. Seçim sonuçlarına yapılan itirazlarda en kritik il ise İstanbul. AKP’nin yaptığı itirazlar üzerine İstanbul’da yeniden sayım işlemi devam ediyor.

Yerel seçimlerin en çekişmeli geçtiği yerlerden biri olan İstanbul’da AKP’nin yaptığı itirazlar ve AKP’li yetkililerin açıklamaları ile ilgili tartışmalar devam ederken yeniden sayım süreci akla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak ayında seçim sandığı ile ilgili söylediği sözleri getirdi.

Erdoğan, Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Venezuela’da yaşanan olaylara ilişkin sorulan bir soruya, ‘’ Ben demokrasiyi bu güne kadar şöyle tanıdım; 40 yıllık bir siyasi geçmişim var. 40 yıllık siyasi geçmişimde sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir, totaliter bir yapıdır, anlayıştır. ‘’ şeklinde cevap vermişti.