Erdoğan: Suşa'yı ziyaret edeceğiz

Erdoğan: Suşa'yı ziyaret edeceğiz
Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ramazan Bayramı'ndan sonra Suşa'yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Erdoğan: Suşa'yı ziyaret edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Liderler Zirvesi''ne video konferans yoluyla bağlandı. Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı''ndan sonra Suşa''yı ziyaret edeceklerini belirten Erdoğan, "Bağımsızlığımızı, toprak bütünlüğümüzü ilgilendiren konularda hasassiyetle üzerinde durmaktayız. Başta İlham Aliyev olmak üzere Azerbaycanlı kardeşlerimizi Dağlık Karabağ''daki zaferleri nedeniyle tebrik ediyorum. 30 yıllık işgal son bulmuş, Dağlık Karabağ ana vatan ile tekrar kucaklaşmıştır. Ramazan Bayramı''ndan sonra Suşa''yı ziyaret etmek suretiyle inşallah yeni bir bayram yaşayalım. Güç Birliği yaparak Kıbrıs Türkleri''nin haklarını korumamız gerekiyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamaları şu şekilde: 

Hoca Ahmet Yesevi, Türkistan şiarını bütün coğrafyaya yaydı. Hala bize yol gösteren Yesevi''nin adını taşıyan Hoca Ahmet Yesevi''nin isminin verildiği Türk Kazak Üniversitesi hepimiz için gurur kaynağıdır. Kıymetli kardeşlerim, dünyamızın karşı karşıya kaldığı hadiseler, Türk birliğinin önemini bir kez daha artırıyor. Nisan ayındaki toplantıda alınan kararlarla, ticaret hacmimizde salgının etkisini asgari düzeyde tutmayı başardık. 

Bağımsızlığımızı, toprak bütünlüğümüzü ilgilendiren konularda hasassiyetle üzerinde durmaktayız. Başta İlham Aliyev olmak üzere Azerbaycanlı kardeşlerimizi Dağlık Karabağ''daki zaferleri nedeniyle tebrik ediyorum. 30 yıllık işgal son bulmuş, Dağlık Karabağ ana vatan ile tekrar kucaklaşmıştır. 

Karabağ bölgesinde 63 camiden 61''i yakılmış, kiliseler de tarumar edilmiştir. Hiçbir zaman Hocalı katliamını bir kenara koyamayız. Kısa zaman yıl dönümünü tekrar andık. Katledilen on binlerce kardeşimizi ben rahmet ile yad ediyorum. Tüm imkanlarımız ile Azerbaycan''ın yanında olmamız önem taşımaktadır. Azerbaycan''ın bu bölgeyi ayağa kaldırmak suretiyle muhacir kardeşlerimizin topraklarına dönmesini çok çok önemsiyorum.

Ramazan Bayramı''ndan sonra Suşa''yı ziyaret etmek suretiyle inşallah yeni bir bayram yaşayalım. Güç Birliği yaparak Kıbrıs Türkleri''nin haklarını korumamız gerekiyor.