Erdoğan'da Sivas'ta yeni parti göndermesi

Erdoğan'da Sivas'ta yeni parti göndermesi
Sivas'ta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu şehirde karşılık bulamayan bir siyasi hareketin ülkenin tamamında başarıya ulaşması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Sözlerine "Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünün ülkemiz milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını tazim ile yad ediyorum" diye başlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler vatanını bayrağını ve istiklalini koruyabilmek için nice kereler çetin imtihanlardan geçmiş inandığı değerlerden taviz vermemiş bir milletin mensuplarıyız. Tarihimizin en derin izlerini hafızalarımıza kazıyan dönemlerden biri Milli Mücadele yıllarıdır.

4 Eylül tarihi aziz milletimizin hafızasında çok önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıkları burada yapılmıştır. Sivas, Milli Mücadele'nin ve Cumhuriyet'in ilk merkezidir. Sivas, Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdudur. Bu şehirde karşılık bulamayan bir siyasi hareketin ülkenin tamamında başarıya ulaşması mümkün değildir."

''SİYASET BAŞKADIR, POLİTİK ÇIKAR BAŞKADIR''

"Amerikalı subay manda fikrine destek olmak için Sivas'ta kulis yapar sonunda ya istiklal ya ölüm kararı alınarak manda fikri tarihe gömülür. Buna rağmen Amerikalı general Türklerin işgaller karşısında paramparça olduğunda bir araya gelmelerinin mümkün olmadığında ısrar eder. Israrlı tutumu Mustafa Kemal'i öyle sinirlendirmiştir ki elindeki tespihin ipi kopar ve taneleri dağılır. Taneleri ipe dizen Mustafa Kemal tespih dağıldı ama bir araya getirecek olan sizler değilsiniz bu millettir diyerek konuyu kapatır. O imame koptuğu zaman tespih dağılır. İmameleri kopartmayacağız. Tespihi dağıtmayacağız ki bu millet bir olsun iri olsun diri olsun kardeş olsun ve hep birlikte Türkiye olsun. Türkiye manda tartışmalarını Sivas'ta kapattı. Ama bazı zihinlerde bu özlem hep devam etti. Siyaset başkadır politik çıkar başkadır."

İlgili Haberler