Erdoğan’dan Amerikan CBS kanalında ABD, Türkiye gibi değil, çok güçlü bir ülke dedi

Erdoğan’dan Amerikan CBS kanalında ABD, Türkiye gibi değil, çok güçlü bir ülke dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CBS kanalında Türkiye hakkında “ABD, Türkiye gibi değil, çok güçlü bir ülke" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk siyaset tarihinin en büyük gaflarından birine imza attı. Erdoğan ABD’nin CBS kanalında verdiği röportaj esnasında "ABD, Türkiye gibi değil, çok güçlü bir ülke" açıklamasında bulundu.

"ABD TÜRKİYE GİBİ DEĞİL ABD ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu ABD’nin New York kentinde Amerikan CBS televizyon kanalının sorularını cevapladı. Erdoğan burada Suriye’den Türkiye’ye gelen göçmenlerle ilgili bir soruya cevap verirken “ABD, Türkiye gibi değil, ABD çok güçlü bir ülke" ifadelerine bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak ABD’de bulunan Erdoğan’ın bir ABD kuruluşuna konuşurken Türkiye Cumhuriyeti’nin zayıf bir devlet olduğunu söylemesi bir çok siyaset uzmanı tarafından Türk siyaset tarihinin en büyük gafı olarak nitelendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç siyaset konuşmalarında Suriye’den gelen mülteciler hakkında “40 milyar dolar harcadık gerekirse bir o kadar daha harcarız. Türkiye çok büyük bir devlet” gibi ifadelerde bulunurken ABD televizyonuna tutarız bir şekilde yaptığı "ABD, Türkiye gibi değil, çok güçlü bir ülke" çıkışına anlam verilemedi.

İlgili Haberler