Erdoğan'dan MHP'yi yok sayan oy hesabı

Erdoğan'dan MHP'yi yok sayan oy hesabı
AKP'nin 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde İstanbul'da aldığı oy oranlarını hatırlatan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 23 Haziran'da ise yüzde 45 oy aldıklarını ifade ederek Binali Yıldırım'a destek veren MHP'yi yok saydı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında AKP’nin İstanbul’da 2009 ve 2014 yerel seçiminde aldığı oy oranlarını hatırlattı.

Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü ise partisinin yüzde 45 oyu tek başına aldığını işaret etti. Erdoğan’ın bu yorumu Binali Yıldırım’a destek veren Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’yi İstanbul’da aldığı oy oranı içerisinde yok saydığı şeklinde değerlendirildi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır. 31 Mart seçimlerinde hem birleştirme tutanaklarında hem sandık kurullarında sonucu etkileyebilecek sorunlar tespit edilmişti. Bu seçimlerde gerek belediye meclisinde kahir ekseriyetle partimiz seçimi kazanmıştı, komisyon seçimlerini yine AK Parti almıştı, başkan vekilliklerinde arkadaşlarımız göreve gelmişti.

Şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukukidir. Tabi ki biz Binali Bey'in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı hizmet yolculuğunu Meclis Başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca bilgisini, birikimini, projesini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ancak İstanbul halkının takdiri bu şekilde gelişti. Bizim için önemli olan milli iradenin tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisi bakımından kıymetlidir.

2009'da yüzde 44.7 oranında, 2014'de de yüzde 47.9 oranında oy almıştık. Geçtiğimiz pazar günü de bu oran yüzde 45 olarak gerçekleşti. İstanbul'la ilgili projelerimizi Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar olarak hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

İlgili Haberler