Cem Toker'in dolar için yaptığı dolar tahmini görenler kendini beklemeye aldı. Herkes merakla bekliyor

Cem Toker'in dolar için yaptığı dolar tahmini görenler kendini beklemeye aldı. Herkes merakla bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ve düşüşe geçen doların ardından Cem Toker’den dikkat çeken bir tepki geldi. Toker, “Keyfi yönetim budur. 3 gün tırmanış, bir gün çakılış…” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan, yaptığı açıklama ile Türk Lirası mevduatları için yeni düzenlemeleri duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ise dolar ve euroda sert düşüşler yaşandı. Dün gün içerisinde 18,40''a kadar çıkan ancak akşam saatlerinde yaşanan sert geri çekilmede 12,61''e kadar gerileyen dolar/TL, kapanışı 13,43''ten yaptı. Benzer grafiklerle gün içerisinde 20,80 ile rekor kıran euro/TL de 14,24''e kadar geriledikten sonra 15,16''dan günü noktaladı. Yeni güne ise dolar sert bir düşüşle başlayarak 12 TL''nin altına düştü, euro ise 13 seviyelerine düştü. 

“3 GÜN TIRMANIŞ, BİR GÜN ÇAKILIŞ”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker dikkat çeken bir paylaşım geldi. Toker, keyfi yönetimin olduğunu belirterek, “3 gün tırmanış, bir gün çakılış… Ertesi gün yine tırmanış… Bir gün öyle, bir gün böyle…” dedi.

Toker’in paylaşımı şu şekilde:

“Ekonomide öngörülememezlik tam da budur. İstikrarsızlık budur. Keyfi yönetim budur. 3 gün tırmanış, bir gün çakılış… Ertesi gün yine tırmanış… Bir gün öyle, bir gün böyle… Uzun vadede yatırım için haritada bile bakılmayacak bir ülke. Bekleyin ve görün…”

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Erdoğan dün kabile toplantısı sonrası şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle ihracatçılara ileri vadeli kur rakamı verilecek. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ''kur daha yüksek olacak'' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değerinde 5 bin ton altın bulunduğu biliniyor. Bu altının piyasaya kazandırılması için yeni araçlar geliştirilecek. Uzun vadeli istihdamı korumak için krediler verilecek. Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30''a çıkartıyoruz”

 

İlgili Haberler