Erdoğan'ın gizli talimatını Aydınlık sızdırdı! Cumhur İttifakı'nın minicik ortağından al haberi

Erdoğan'ın gizli talimatını Aydınlık sızdırdı! Cumhur İttifakı'nın minicik ortağından al haberi
İktidara verdiği destekle bilinen Aydınlık Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletvekili, bakan ve partinin üst düzey yöneticilerine son verdiği talimatı yazdı.

AKP cephesinden ekonomi ile ilgili yapılan açıklamaların "evlere şenlik" olduğunu belirten Özçelik, "saçmalıklar diz boyu" ifadelerini kullandı. 

Özçelik "Ak Parti’de sus emri" başlıklı yazısında parti içinden aldığı son kulis bilgilerini paylaştı.

İşte o yazıdan ilgili kısım

HATAYA TAHAMMÜL YOK

Mücadele sertleşiyor. Artık hataya tahammül yok. Herkesin on düşünüp bir adım atması gerekiyor. Hele ulu orta konuşmalar… Büyük zarar veriyor. Yapılacak her hata Türkiye düşmanlarına yarıyor. Ak Partililerin açıklamaları evlere şenlik… Bir Meclis Grup Başkanvekili çıkıyor, “Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu? Nasıl başarısız bir ekonomiyiz diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu?” diyor. “Japon yeni”nin dünyanın en istikrarlı paralarından biri olduğunu bile bilmiyor. Akıl alır gibi değil. Bu neyin özgüveni…

SAÇMALIKLAR

Sadece bu mu? “Kilo ile biber, domates almayın, tane ile alın.” “Turfanda sebze sağlığa zararlı.” “Araç sayısı fazla olduğu için benzin istasyonlarında kuyruk oldu.” … Bunlar sadece birkaçı. Saçmalıklar diz boyu…

REİS RAHATSIZ

Bu tür açıklamalar halktaki tepkiyi artırıyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Erdoğan ve parti yönetimi de rahatsız. Bir Ak Parti MKYK üyesi şunları söyledi: “Bizimkiler saçmalıyor. Birileri de bunları alıp sosyal medyada paylaşıyor. Aleyhimize propaganda yapıyor. Muhalefet de kullanıyor. Ekonomide rota değiştiriyoruz. Bu öyle basit bir iş değil. Açıklamalar güven sarsıyor. İnandırıcılığımızı olumsuz etkiliyor.”

''SUSUN'' TALİMATI

Başka Ak Parti yöneticileriyle de konuştum. Olaya müdahaleden söz ettiler. Şunları söylediler: “Milletvekilleri, il başkanları uyarılacak. Belki de uyarılmıştır. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Herkes çok dikkatli olmalı. Ekonomiden anlamayanlar susacak. Her mikrofona atlamayacak. Soru gelirse ilgili isimlere yönlendirilecek. Yanlış yapanlar bedelini ödeyecek.”

EKONOMİ BÜROKRASİSİ

Gelen bilgilere bakılırsa yukarısı net. Ama ekonomi bürokrasisi de işin farkında değil. Bazısı yeni politikayı anlamamış. Bazısı da ekonomiden bihaber. Çok az sayıda yönetici işin bilincinde. Bu kadrolarla nereye kadar gider bilemiyorum. Ama takviye şart.

İlgili Haberler