Dursun Özbek'ten Ergin Ataman'a tepki: Sen de başımıza Fatih Terim gibi mi çıkacaksın?

Dursun Özbek'ten Ergin Ataman'a tepki: Sen de başımıza Fatih Terim gibi mi çıkacaksın?
Anadolu Efes ve A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın hocası Ergin Ataman, hedefinin Galatasaray Kulübü Başkanlığı olduğunu belirtirken, Dursun Özbek'le arasında geçen konuşmayı da ilk kez açıkladı

Anadolu Efes ve A Milli Erkek Basketbol Takımı''nın hocası Ergin Ataman, çarpıcı açıklamalar yaptı. Vole''nin sorularını cevaplayan Ataman, Galatasaray kongre üyesi olduğunu belirtirken, sarı kırmızılı kulüple ilgili eleştiri de yaptı.

Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"Kongre üyesiyim, 6''ncı yılım oldu. 10 yıl dolmasına, 4 yıl kaldı. Son genel kurullarda gördüğüm tablo Galatasaraylılığın dışında grupların bir koltuk kavgasına dönüşmüş durumda. İbra etmemek, gruplaşmaların olması, olayların olması ve koskoca 20 milyon taraftarı olan bir kulübün belli bir zümre tarafından kontrol altına alınmak istemesi benim hayalimdeki büyük Galatasaray yapısına pek örtüşmüyor.

Bugün çok büyük bir sessiz çoğunluk var. Açıkçası bu genel kurul anlayışı, ben 4 yıl sonra başkanlık için yola çıktığımda benim arkamda olmaz. Avrupa basketbolunda çok önemli bir noktaya geldim. Kendi mesleğimde daha da yukarılarda kalıp, Türkiye''yi temsil etmek. Ben bunu geçmişte söylerken espri değildi. Bunu düşündüğüm zaman genel kurul üyesi olan arkadaşlarımın iteklemesi vardı. Hiçbir şeyden çekinmeyen bir insanım. Neler olacağını ilerde görürüz. Daha 4 yıla çok var o zamana kadar bakalım." 

Hedefinin Galatasaray başkanlığı olduğunu vurgulayan Ataman, son başkanlık seçiminden önce Dursun Özbek''le arasında geçen konuşmayı da aktardı. Ataman, şunları söyledi:

"Dursun Özbek döneminde 2016''da Galatasaray''dan ayrılırken sözleşmem bitmişti. Yenilenmedi. Gönderilmedim o dönemde. Verilen çok önemli sözler tutulmadığı için ben ona karşı kırgındım. Euroleague''de şampiyon olduktan sonra beni tebrik etme nezaketinde bulundu. Konuştuk, buzları erittik. Güzel bir sohbetimiz oldu. Daha sonra bir kez daha karşılaştık, yüz yüze konuştuk. Başkanlık seçiminden bir hafta önceydi, kendisine ''başkanlık size yeniden geliyor'' dedim. ''Bakacağız'' hocam dedi.

Esprili olarak ''Dursun Başkan siz bir 4 sene daha yapın, ben 4 sene sonra geliyorum zaten'' deyince biraz başkanın yüzünü asıldığını gördüm ben. ''Aman hocam sen de başımıza Fatih Terim gibi başkan adayı gibi mi çıkacaksın'' dedi. Ben buna bozuldum mesela. Çıkarım ben, ben de bir genel kurul üyesi olarak başkanlığı düşünebilirim. ''Nasıl olur da Ergin Ataman başkanlığı düşünür'' gibi bir ifade gördüm, ben buna üzüldüm. Orada da anladım ki Galatasaray''ın içindeki bir kısım bizleri dışarıda tutmak için çok kenetlenmiş vaziyette. O yapı değişmeden ben oraya girmem."

İlgili Haberler