Erişte faciası! Hepinizin başına gelebilir... Aynı aileden 9 kişi öldü!

Erişte faciası! Hepinizin başına gelebilir... Aynı aileden 9 kişi öldü!
Aynı aileden 9 kişi, dondurucudan çıkardıkları erişteyi yedikten sonra hayatını kaybetti. Aileden 7 kişi yemeği yedikten 1 gün, 1 kişi 2 gün, son aile üyesi ise 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki Jixi kentinde yerel bir erişte yemeği olan Suantangzi yiyen aynı aileden 9 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Aile üyeleri arasında en fazla yaşam mücadelesi veren 17 yaşındaki gençten 9 gün sonra acı haber geldi.

Kurbanların dolapta 1 yıldır bekletilen Çin eriştesinin içinde oluşan Bongkrek asidi nedeniyle öldüğü tespit edildi. Çin’de daha önce de bu yemek yüzünden hayatını kaybedenler olmuştu.

Popüler bir Çin yemeği olan ev yapımı erişte Suantangzi’yi yiyen 12 kişiden 9’u saatler sonra hayatını kaybetti. Ülkede, daha önce 5 Ekim tarihinde bu yemeği yiyen bir kişi hayatını kaybetmişti. Aile yemeği için toplanan aile üyeleri fermente mısır unundan yapılan kalın bir erişte türü olan "Suantangzi" yedi. Ailenin 3 genci tuhaf tadı yüzünden yemeği yemedi.

Heilongjiang Hastalık Önleme Merkezi’nde Gıda Güvenliği uzmanı olan Gao Fei, Bongkrek asidi zehirlenmelerinin bir panzehiri bulunmadığını ve ölüm oranının yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değiştiğini söyledi.

Panzehiri yok, 24 saat içinde öldürüyor!

Yemeği yedikten sonra oluşan belirtiler arasında şiddetli karın ağrısı, terleme ve halsizlik olduğunu belirten Fei, “En nihayetinde durum komaya kadar ilerliyor. Karaciğer, böbrek, kalp ve beyin gibi pek çok organı etkiliyor. 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor” dedi.

Bongkrek asit, fermente un ürünleri ve bozulmuş taze beyaz mantarın yanı sıra diğer bozulmuş nişasta ürünlerinden kaynaklanan zehirlenmenin ana nedenidir.

KAYNAK: TV100