Silivri yargıçları, artık bu ayıbı sona erdirsin

Silivri yargıçları, artık bu ayıbı sona erdirsin
Silivri yargıçları, artık bu ayıbı sona erdirsin

Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresi ile ilgili iptal kararını değerlendiren CHP lideri, “Artık Silivri yarg

Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süresi ile ilgili iptal kararını değerlendiren CHP lideri, “Artık Silivri yargıçları, kararlarını versin ve Türkiye’yi bu ayıptan kurtarsınlar” dedi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) uzun tutukluluk süresiyle ilgili verdiği karara teşekkür ederek “Gereken yapılmalı” dedi. Silivri yargıçlarının karar vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. En son Anayasa Mahkemesi kararı çıkmıştır. Artık gereğinin yapılması gerekir” dedi.
CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının açılışında konuşan CHP lideri, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken Anayasa Mahkemesi’nin, uzun tutukluluk süresine ilişkin verdiği karar hakkında “Anayasa Mahkemesi’ni eleştirdik ama izin verin bir de kutlayalım. Çünkü doğruya, doğruyu söyleyeceğiz. Tutuklulukta 10 yıllık süreyi iptal etti” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

 


Tam bir rezalet

 


 “Unutmayın, demokrasiye en büyük katkıyı yine CHP yaptı. Anayasa Mahkemesi’ne gitti, ’Bu, insan haklarına aykırıdır, bir insanı gereksiz yere 10 yıl hapiste tutamazsınız’dedik. İçeri alacaksınız, dava dosyasına gizlilik kararı koyacaksınız, avukatı bilmeyecek, sadece hakim bilecek, içeri atılan kişi de bilmeyecek. 10 yıl içeride kalacak bu kişi. 10 yılın sonunda karar verilmezse ’Hadi seni serbest bırakıyorum’denilecek. Bu bir cezadır. Mahkemeye giden, demokrasinin önünü açan biziz. Şimdi, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklemeden bu ayıbı, katmerli ayıplarla pekiştirmeyelim. Artık Silivri yargıçları kararlarını versinler. Evrensel hukukun paralelinde kararını versinler. Toplumun vicdanını kanatmayacak kararlarını versinler, bu ayıptan Türkiye’yi kurtarsınlar. Tam bir rezalet. Bu rezalete son verilmesini istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır, gereğinin yapılması gerekiyor.”

 


CHP’ye dua etsin

 


Konuşmasında “Gezi” olaylarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, CHP’li Milletvekillerinin polisle gençlerin çatışmaması için Taksim Gezi Parkı eylemelerinin içinde bulunduklarını belirterek, “Bizim milletvekillerimiz olmasaydı çok daha fazla kan akacaktı. Otursun o tiran sabah akşam CHP’ye dua etsin” dedi. Kılıçdaroğlu, “Dünyadan haberleri yok” denilen gençlerin Türkiye’de tarih yazdıklarını, kentlerine, ülkelerine sahip çıktıklarını belirterek şöyle devam etti: “Herkes bu eylemlerden bir ders çıkardı, herkes kabul etti. Bir kişi anlamazlıktan geldi, görmezlikten geldi, baskı uygulamak istedi. O kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan, ama o gençler, Erdoğan’ın karizmasını çizdiler.” CHP lideri, “Özgürlük istedi diye bir insanın evi sabaha karşı basılır mı? Eğer birisinin evini basacaksan, git Kızılay Meydanı’nda genci kim öldürdü, onun evini bas. Çocuklarımızın gözü çıkarıldı, git onun evini bas. Kim çıkardı bu gencecik çocukların gözlerini? Özgürlük isteyenin evi mi basılır? Tam bir yüz karası, tam bir aymazlık” diye konuştu.