İnşaat işçi zamlara nasırlı ellerini göstererek feryat etti: Bak ellerime bak

İnşaat işçi zamlara nasırlı ellerini göstererek feryat etti: Bak ellerime bak
Erzincan’da sorunlarını anlatan inşaat işçisi nasırlı ellerini göstererek isyan etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Erzincan’da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan bir vatandaş ise bin 800 lira maaş ile geçinemediği için başkasının çalışma hakkını gasp ettiğini söyleyerek, “Benim 3 bin lira emekli maaşım olsa inanın ki gelip burada bir başkasının hakkını gasp etmem. Şimdi gasp etmiş oluyorum. Çünkü niye? Doyuramıyorum kendimi, doyursam gelip çalışmam” diye konuştu.

“BİZ İNŞAAT İŞÇİYİZ, İŞ BULAMIYORUZ”

İlgezdi’ye nasırlı ellerini gösteren bir inşaat işçisi, “Halimiz nasıl olacak? İnan ki ya intihar edeceğiz ya kendimizi öldüreceğiz” dedi. İlgezdi’nin “Niye kendinizi öldürüyorsunuz” diye sorduğu inşaat işçisi, “Ne yapalım, çare olamıyoruz ki. Bir sıvı yağ 60 liraydı, bakkal şu anda 120 liraya satıyor. Adam cebini dolduruyor, 40 bin lira; 5 tane aylık alan var. Bize gelince bir şey yok. Biz inşaatçıyız, iş bulamıyoruz” diye konuştu.

“BAK ELLERİME BAK”

İnşaat işçisi, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un “Yevmiye arttı mı” soruna, “Yok, artmadı. Ama her şeye zam. Benim yevmiyeme ver zammı. Yevmiye 180 lira. Bir sıvı yağ parası. Akşama kadar bilek sallıyorum. (Nasırlı ellerini göstererek) Bak ellerime bak. İnşaatçıyım” yanıtını verdi.

Güzelmansur’un “Bu eller şereftir” dediği işçi, “Şereftir, ama karnımı doyuramıyorum. Karın doymuyor, adam 4-5 tane aylık alıyor. (Boğazını göstererek) Daha artık bizim buramıza geldi” dedi. Aynı işçi, ev kiralarının asgari ücrete yaklaştığını aktararak, “Adam 2 bin 500 liraya ev kiralamış. Gelin ben size göstereyim. Asgari ücret 2 bin 800. Nasıl olacak bu iş” diye sordu.

İlgili Haberler