Eşinin üzerine dışkısını atan Sevan Nişanyan'dan Atatürk'e hakaret

Eşinin üzerine dışkısını atan Sevan Nişanyan'dan Atatürk'e hakaret
Cezaevinden firar ettikten sonra Yunanistan’a sığınan Ermeni asıllı gazeteci ve yazar Sevan Nişanyan’ın bir videosunda Mustafa Kemal Atatürk’e pislik dediği ortaya çıktı.

Eşinin üzerine dışkısını atan ve bu olay sonrasında boşanan Ermeni asıllı gazeteci ve yazar Sevan Nişanyan katıldığı bir canlı yayında yine ortalığı karıştırdı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği videonun kısa sürede sosyal medyaya düşmesi ile Nişanyan ağır tepkiler aldı.

2008 senesinde kavanozun içerisine koyduğu dışkısını eşi Müjde Nişanyan’ın üzerine dökmesi kamuoyunda büyük tepki çeken Nişanyan, İzmir’de SİT alanına inşa ettiği evi iki kez mühürlenen ve ardından da hapis cezası alarak firar eden Nişanyan’ın Atatürk’e ‘pislik’ ifadesi kullanması herkesi çileden çıkardı.

Nişanyan daha öncede defalarca Allah’a, İslam’a ve Hz. Muhammed’e karşı hakarete varan açıklamalarda bulunmuş ve Mayıs 2013''te İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 13,5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.