Esir düşen asker Rus ordusundaki korkunç gerçeği açıkladı

Esir düşen asker Rus ordusundaki korkunç gerçeği açıkladı
Ukrayna birlikleri tarafından esir alınan Rus askeri 20 yaşındaki Andrey Ushakov, Rusların savaştan kaçmak için kendilerini vurduğunu söyledi. Ushakov eve yaralı dönmek için kasten kendilerini vuranların olduğunu aktardı.

Ukrayna birlikleri tarafından esir alınan bir Rus askerine göre, Putin''in birlikleri Ukrayna''daki savaşın dehşetiyle yüzleşmemek için kendini kasten yaralıyor ve hatta öldürüyor. 20 yaşındaki Andrey Ushakov, ön cephede kendilerini vuran ve öldüren iki askeri tanıdığını söyledi. Savaş alanındaki diğerleri, vahşi kampanyaya devam etmek yerine, evlerine yaralı olarak gönderilmek için kendilerini vurmayı seçiyorlar.

Yakalanan asker Andrey Ushakov (sağda), cephede kendilerini vuran ve öldüren iki askeri tanıdığını söyledi

Kod 300 yaralı anlamına gelirken, Kod 200 ölü anlamına geliyor.

Ushakov, Ukraynalı bir gazeteciye şunları söyledi: "Herkes paniğe kapıldı ve ayrılmak istedi ama yolu yoktu. Gitmek için tek seçenek 300''dü. Bazı insanlar buna dayanamadı ve kendilerini vurdular. İki adam kendilerini vurdu, çünkü başa çıkamadılar. Başka çıkış yolu yoktu. Zihinsel olarak orada olanlarla baş edemiyorlardı.”

Birçok Rus, Ukrayna''daki savaşın gerçekliği karşısında dehşete düştü ve eve dönmek için kendilerini vurmaya başladı. Resimde: Rus birliklerinin toplu mezarı
Harkov yakınlarındaki Vilkkhivka''da, savaşın dehşetinden kaçmak için çaresiz kalan birçok askerle birlikte bir Rus askeri mezarı keşfedildi.
Ushakov, savaş alanındaki Rusların evlerine gönderilmek üzere kendilerini vurmayı tercih ettiklerini söyledi.

“YİYECEK VE SU YOKTU”

Ukraynalılarla savaşırken ölüm korkusunun yanı sıra, şok edici bir erzak eksikliği olduğunu söyleyen Ushakov “Yiyecek, su yoktu. Genelde bize az yemek verildi. Üçümüzün bir kuru tayını paylaştığımız günler oldu.” dedi.

“EVE GÖNDERİLMEYİ UMARAK KENDİLERİNİ UZUVLARINDAN VURUYORLAR”

Eve dönmenin tek yolunun kendi uzuvlarını vurmak olduğunu söyleyeb Ushakov, “Bir asker savaşın dehşetini gördü ve ''sadece uzaklaştı ve kendini vurdu''. Diğerleri eve gönderilmeyi umarak kendilerini uzuvlarından vuruyor.” dedi.

“ANNEME TELEVİZYONDA GÖRDÜĞÜ HER ŞEYİN YALAN OLDUĞUNU SÖYLEDİM AMA BANA İNANMADI”

Ushakov, Perm bölgesindeki yoksul bir köyden geliyor ve ailesine yardım etmek için biraz para kazanmak umuduyla orduya kaydoldu. Annesinin Rus televizyonundaki propagandaya ikna olduğunu söyleyen Ushakov, “Anneme televizyonda gördüğü her şeyin yalan olduğunu söyledim ama bana inanmadı. Ona Rus televizyonunda gördüğü her şeyin yalan olduğunu söylediğimde bana hipnoz altında olup olmadığımı sordu. Babam çok kötü durumda, bir gözü kör, sağır ve kalp sorunları var. Annemin tansiyon sorunu var.” dedi.

Ushakov, Perm bölgesindeki yoksul bir köyden ve ailesine yardım etmek için biraz para kazanmak umuduyla orduya kaydoldu (resimde annesiyle birlikte)

“ŞOKTALAR VE EVE DÖNMEKTEN KORKUYORLAR ÇÜNKÜ HAPSE ATILACAKLAR”

Open Media Ukrayna adına Rus esirleriyle konuşan Volodymyr Zolkin, röportaj yaptığı esir askerlerin yüzde 90''ının Rusya''nın uzak köşelerinden olduğunu söyledi. Zolkin, “İki gün önce St Petersburg''dan iki askere rastladım. Annelerini aradılar, onlara onları savaşa sokan ve onları savaşta bırakan bir kaptanın Rusya''ya döndüğünü söyleyen bir kaptan. İkisinin de kaçak olduğuna dair bir rapor hazırladı. Şimdi şoktalar ve eve dönmekten korkuyorlar çünkü hapse atılacaklar.” dedi.

İlgili Haberler