Ukrayna vatan hainliğiyle suçladığı belediye meclis sekreterini operasyonla yakaladı

Ukrayna vatan hainliğiyle suçladığı belediye meclis sekreterini operasyonla yakaladı
Ukraynalı bir belediye meclis sekreteri, Rus işbirlikçisi olmakla suçlandıktan sonra seçkin özel kuvvetler tarafından tutuklandı.

Kharkiv yakınlarındaki Kutuzivka''dan Nadiya Antonova, kendisini kelepçeli olarak götüren Alfa Kuvvetleri birlikleri ve gizli istihbarat ajanları tarafından kuşatıldı ve şimdi parmaklıklar ardında hayatla karşı karşıya. Yerel konsey sekreteri, Putin''in işgalcilerine polis, asker ve terörle mücadele uzmanlarının kimliklerini vererek ülkesinin savunucularına ihanet etmekle suçlanıyor.Savcılar, Antonova’nın asker, polis ve terörle mücadele uzmanlarının kimliklerini aktardığını söyledi.

HALKI ZORLADIĞI İDDİA EDİLİYOR

Antonova''nın ayrıca Ukrayna''nın sarı, yeşil ve mavi yerine beyaz ve turuncu kol bandı takan Ruslara destek vermek için yerel halkı beyaz kol bandı takmaya zorladığı iddia ediliyor.

BOMBALANMIŞ BİNANIN BODRUMUNDA SAKLANIYORDU

The Sun''ın haberine göre Tutuklama, Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kurtarıldıktan sonra, Harkov ili kırsalında bulunan Kutuzivka''da gerçekleşti. Birlikler Antonova''nın yerini saptadığında, onu bombalanmış bir hükümet binasının bodrum katında sinmiş halde buldu.

“BURADA NASIL YAŞADIĞIMIZI SANIYORSUN”

Tutuklanan kadın öfkeyle karşılık verdi ve “Hain! Bir hain bulduğunu mu düşünüyorsun? Yazıklar olsun. Tüm zaman boyunca buradaydım. Burada nasıl yaşadığımızı sanıyorsun?” diye haykırdı.

VALİ SYNİEGUBOV: RUS ORDUSUNUN BAŞKANI İLE İŞBİRLİĞİ KURDU

Kharkiv valisi Oleh Syniegubov, “Soruşturmaya göre Nadiya Antonova, Kutuzivka köyündeki işgalcilerin yanında yer aldı. Şövalye çağrı işareti ile Rus ordusunun başkanı ile işbirliği kurdu. Antonova, terörle mücadele görevlilerini, çevre koruma gazilerini, avcıları ve kolluk kuvvetlerini teslim etti ve yerel halkı beyaz kol bandı takmaya zorladı.” dedi.

Bir diğer yetkili, Eduard Konovalov da Ukrayna''nın doğusundaki Staryi Saltiv''de düzenlenen baskının ardından gözaltına alındı. Konsey başkanı, Rus birliklerine barınma sağlamak ve Ukraynalıları direnmemeye teşvik etmekle suçlanıyor. ''Sıkıyönetim altında ihanet'' suçundan hem Konovalov hem de Antonov ömür boyu hapisle karşı karşıya. Kharkiv başsavcısı Olexandr Filchakov, bölgenin ülkedeki en büyük ihanet davalarından birine sahip olduğunu söyledi.

İlgili Haberler