Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz sinyali

Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz sinyali
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, “İlk faiz artışı AMB'nin sözlü yönlendirmesinde de belirttiği gibi varlık alım programının bitişinden 'bir süre sonra' gerçekleşecek” dedi.

Rusya- Ukrayna savaşıyla beraber yaşanan küresel kriz ve yüksek enflasyon artarken, dünya genelinde peş peşe faiz artışları geldi.

Geçtiğimiz hafta Amerika Merkez Bankası (FED) 50 puanlık faiz artışına giderken, gözler Avrupa Merkez Bankası''nın kararı çevrilmişti.

Bloomberg''in haberine göre Slovenya Merkez Bankası''nın düzenlediği bir etkinlikte konuşan AMB Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli olacağını dile getirdi.

Lagarde "İlk faiz artışı AMB''nin sözlü yönlendirmesinde de belirttiği gibi varlık alım programının bitişinden ''bir süre sonra'' gerçekleşecek. Her ne kadar bu ''süre'' net olarak belirlenmese de bu birkaç hafta anlamına gelebilir" ifadesini kullandı.

Lagarde Euro''yu savunmak için daha önce görülmemiş risklere karşı koyduklarını kaydetti.

Enflasyon konusunda uyaran Lagarde "Hızlı ekonomik toparlanma sonrası yüksek enflasyon dönemi geri geldi. Enflasyon bir süre daha yüksek kalacak gibi görünüyor. Rusya-Ukrayna savaşı enfasyondaki riskleri artırdı ve büyüme görünümünü kötüleştirdi" diye konuştu.

İlgili Haberler